Lækager afslører indhold af omstridt anti-pirat aftale

Den omdiskuterede ACTA-aftale vil indføre three-strikes af bagdøren, tolker NGO'er efter nye lækager. Dansk telejurist kalder indholdet "langt ude."

Det hemmeligholdte arbejde med den omdiskuterede internationale antipirataftale ACTA, (Anti-Counterfeit Trade Agreement) er i den senere tid igen blevet udsat for lækager af centrale dokumenter.

ACTA-aftalen er omstridt, fordi den frygtes at kunne sætte almen retspraksis ud af spillet, og at det vil være op til den enkelte internetkunde at bevise sin uskyld ved mistanke om piratkopiering.

Samtidig er hensigten, at internetudbydere skal have ansvaret for kundernes brug af internettet, så de skal gribe ind, hvis kunderne bryder ophavsretsloven. Metoden sammen har klare ligheder med den omdiskuterede three-strikes model fra den europæiske telekom-pakke.

Three-strikes og global DMCA
De seneste to lækager omhandler dels et dokument, som er en nedskrevet orientering, baseret på en mundtlig gennemgang af aftaleudspillets konkrete indhold.

Det andet dokument indeholder en EU-analyse af det amerikanske udspil, og giver dermed indtryk af aftalens indhold og form, selvom dokumentet ikke viser hele aftalens ordlyd.

Ifølge tidsskriftet Ars Technica, bekræfter dokumenterne fra kritikernes synsvinkel hensigten med at indføre en form for three-strikes model. Imidlertid er den overordnede plan ifølge bladet i stedet at eksportere den såkaldte DMCA (Digital Millennium Copyright Act) til resten af verden.

Ifølge tidsskriftet Wired er forhandlingerne om ACTA så vigtige, at aktindsigt i papirer er blevet
afvist af hensyn til USA's nationale sikkerhed.

Men ifølge James Love fra organisationen Knowledge Ecology International (KEI), en organisation som flittigt har offentliggjort lækkede ACTA-dokumenter, og blandt andet arbejder med lovgivning omkring internettet, er det ikke den rigtige årsag.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Michael Zink har væltet sig i jobtilbud efter Salesforce-afsked: "Jeg blev selv overrasket over mængden af tilbud, jeg fik"
Interview: Efter Michael Zink forlod Salesforce, er han blevet bestormet med jobtilbud. Tilbudsregnen - som inkluderer tilbud verdens største it-virksomheder - har været så voldsom, at Michael Zink, nu udskyder sit kommende bogprojekt i fem år. I stedet dedikerer han de næste fem år til en fremadstormende tysk software-virksomhed. Læs her hvorfor.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.