Artikel top billede

Her er de fire bedste ECM-leverandører

Fire selskaber skiller sig ud som de bedste til ECM. Det skyldes deres dybde og fokus samt bredden af tilbud.

Computerworld News Service: EMC, IBM, Oracle og Open Text er de fire førende leverandører af EMC eller 'Enterprise Content Management', der er mest lydhøre over for de moderne virksomheders krav.

Sådan lyder konklusionen fra analysehuset Forrester Research.

Analysefirmaet tilføjer dog, at Microsoft er kommet godt med, og virksomheden udnævnes til at være en "stærk spiller" sammen med blandt andre Hyland Software og HP.

I undersøgelsen, der har fået titlen 'The Forrester Wave: Enterprise Content Management Suites, Q4 2009', har Forrester evalueret otte virksomheder baseret på forskellige kriterier i kategorierne: Nuværende udbud, strategi og tilstedeværelse på markedet.

Udfordrer med lave priser

En ottende virksomhed er også med i undersøgelsen, nemlig open source software-firmaet Alfresco, som har fået betegnelsen 'contender,' eftersom selskabet udfordrer de proprietære spillere med sine lave priser.

Forrester har set nærmere på de forskellige ECM-leverandører i juli 2009, og analysefirmaet understreger, at der findes rigtigt mange forskelligartede ECM-løsninger på markedet.

Faktisk bemærker Forrester, at udover diversiteten leder virksomheder typisk efter et bredt udbud af løsninger til at hjælpe dem med at få styr påinformationer, som ikke bare inkluderer dokumenter, men også billeder og andre typer medier.

Stærk blanding af produkter

De fire ledere på ECM-markedet tilbyder en række løsninger, som hjælper informationsmedarbejderne med at styre, sikre og bevare forskellige former for indhold, står der i Forresters rapport.

"Tilbuddene inkluderer en blanding af data-styring, business intelligence, support af indholds-integration og support til indholds-orienterede applikationer. Alle fire virksomheder lover end-to-end ECM-funktionaliteter fra én leverandør," tilføjer rapporten.

Microsoft bliver kritiseret for ikke at have den samme dybde og variation i udbud som de fire ledende virksomheder.

Til gengæld får Microsoft ros for sin "relevante ECM-support".

De konkurrence-dygtige alternativer

Forrester henviser til Hyland og HP som "konkurrencedygtige alternativer" til EMC og IBM på områderne dokumentstyring, billedhåndtering og arkivhåndtering.

Hyland og HP mangler dog begge en "stærk understøttelse" af det såkaldte 'persuasive content' (indhold, der er skrevet for at overtale læseren til at gøre et eller andet) på områder som web-indholdsstyring, dokument-output-styring og 'digital asset management' (DAM eller styring af digitale medier).

Udover den lavere pris er Alfrescos styrke, at programmerne ikke optager meget plads.

Konklusionerne er baseret på en generel undersøgelse udført af Forrester, produktdemonstrationer og to kundehenvendelser per leverandør.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere