Artikel top billede

Foto: Carsten Andersen. (Foto: Fotograf Carsten Andersen)

Telenor dropper tv via bredbånd

Det har længe været ventet, at Telenor ville lancere tv via bredbånd, men nu skrinlægger virksomheden planerne.

Internet, telefoni og tv i samme bredbåndsabonnement.

Telenor har tidligere meldt ud, at selskabet ville komme med sådan et triple play-tilbud til kunderne, men det har trukket ud.

Og nu melder teleselskabet, at planerne er lagt på is.

"Beslutningen skyldes, at der ikke for os er en bæredygtig forretningsmodel i at levere tv på DSL og fiber på nuværende tidspunkt. Tv-markedet kræver, at man opnår en stor kundebase for at finansiere de betydelige, løbende investeringer i teknologi og rettigheder til indhold," skriver selskabet i en meddelelse.

I årets tredje kvartal havde Telenor 263.000 kunder på ADSL-linjer, men ledelsen i selskabet har vurderet, at den potentielle kundebase er for lille.

TDC sælger ip-tv

Konkurrenten TDC har ellers haft pæn succes med sin satsning på triple play-løsninger til selskabets kunder på ADSL-forbindelserne.

I oktober meddelte TDC's administrerende direktør, Henrik Poulsen, at han forventede 100.000 kunder med ip-tv inden årets udgang. TDC har dog også en markant større ADSL-kundebase, ligesom selskabet også har store indkøbsfordele af tv-produkter, fordi YouSee kabel-tv også indgår i koncernen.

Senest har TDC tilegnet sig yderligere en infrastruktur, da selskabet købte DONG's fibernet i hovedstadsregionen. Det var et fibernet, som Telenor gerne ville have været tjenesteudbyder på.

Kort tid efter meddelte en række elselskaber, at de vil lukke deres nye fibernet for fremmede udbydere. Kun deres egen tjenesteudbyder får adgang til nettet.

Færre muligheder for manøvrer

TDC's køb og elselskabernes beslutning har været med til at indskrænke Telenors muligheder på det danske marked, lyder det fra selskabet.

"Mulighederne for at vi kunne levere tv via fiber, blev markant forringet, da TDC købte DONG Energys fibernet, og de øvrige elselskaber efterfølgende annoncerede, at de vil lukke deres net," hedder det i meddelelsen.

Konsekvensen er ifølge selskabet klar.

"Det betyder, at der ikke er en landsdækkende platform for at levere tv - og for så vidt heller ikke bredbånd og telefoni - på fiber. Og markedspotentialet ved at levere tv alene baseret på DSL-teknologien er for ringe," står der videre.

Telenor ejer tv-udbyderen Canal Digital, der leverer tv via satellit. Her er det fortsat muligt at få et triple play-produkt, hvor Telenor står for internet og telefoni via ADSL-linjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere