Foto: Carsten Andersen.

Telenor dropper tv via bredbånd

Det har længe været ventet, at Telenor ville lancere tv via bredbånd, men nu skrinlægger virksomheden planerne.

Internet, telefoni og tv i samme bredbåndsabonnement.

Telenor har tidligere meldt ud, at selskabet ville komme med sådan et triple play-tilbud til kunderne, men det har trukket ud.

Og nu melder teleselskabet, at planerne er lagt på is.

"Beslutningen skyldes, at der ikke for os er en bæredygtig forretningsmodel i at levere tv på DSL og fiber på nuværende tidspunkt. Tv-markedet kræver, at man opnår en stor kundebase for at finansiere de betydelige, løbende investeringer i teknologi og rettigheder til indhold," skriver selskabet i en meddelelse.

I årets tredje kvartal havde Telenor 263.000 kunder på ADSL-linjer, men ledelsen i selskabet har vurderet, at den potentielle kundebase er for lille.

TDC sælger ip-tv
Konkurrenten TDC har ellers haft pæn succes med sin satsning på triple play-løsninger til selskabets kunder på ADSL-forbindelserne.

I oktober meddelte TDC's administrerende direktør, Henrik Poulsen, at han forventede 100.000 kunder med ip-tv inden årets udgang. TDC har dog også en markant større ADSL-kundebase, ligesom selskabet også har store indkøbsfordele af tv-produkter, fordi YouSee kabel-tv også indgår i koncernen.

Senest har TDC tilegnet sig yderligere en infrastruktur, da selskabet købte DONG's fibernet i hovedstadsregionen. Det var et fibernet, som Telenor gerne ville have været tjenesteudbyder på.

Kort tid efter meddelte en række elselskaber, at de vil lukke deres nye fibernet for fremmede udbydere. Kun deres egen tjenesteudbyder får adgang til nettet.

Færre muligheder for manøvrer
TDC's køb og elselskabernes beslutning har været med til at indskrænke Telenors muligheder på det danske marked, lyder det fra selskabet.

"Mulighederne for at vi kunne levere tv via fiber, blev markant forringet, da TDC købte DONG Energys fibernet, og de øvrige elselskaber efterfølgende annoncerede, at de vil lukke deres net," hedder det i meddelelsen.

Konsekvensen er ifølge selskabet klar.

"Det betyder, at der ikke er en landsdækkende platform for at levere tv - og for så vidt heller ikke bredbånd og telefoni - på fiber. Og markedspotentialet ved at levere tv alene baseret på DSL-teknologien er for ringe," står der videre.

Telenor ejer tv-udbyderen Canal Digital, der leverer tv via satellit. Her er det fortsat muligt at få et triple play-produkt, hvor Telenor står for internet og telefoni via ADSL-linjen.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.