Artikel top billede

Foto: Simon Knudsen/TDC.

TDC forventer 100.000 IP-tv-kunder i år

Interview: TDC forventer, at IP-tv bliver en af de store cash-cows i de næste par år. Men der er stadig langt til de franske tilstande med IP-tv over det hele, siger TDC's topchef.

Det stærkeste teleselskab i Europa målt på medarbejderstolthed, kundetilfredshed og indtjening.

Sådan lyder TDC's målsætning for de tre kommende år, hvor teleselskabet ser adskillige muligheder for at forbedre sin nuværende årlige vækst på indtjeningen, der lyder på 8,4 procent.

TDC's administrerende direktør Henrik Poulsen fortæller til Computerworld, at han vurderer, at TDC på nuværende tidspunkt tilhører en samlet top fem på de tre punkter.

Den danske telemastodont ser sin triple-play-løsning, Hometrio, med IP-tv, bredbånd og telefoni som en af selskabets væsentligste vækstlommer i de kommende år, hvor TDC alene i 2009 regner med at kunne sætte sig på godt 100.000 Hometrio-kunder ved udgangen af 2009.

Men samtidig erkender han også, at båndbredderne skal hæves, hvis kunderne virkelig skal være tilfredse med servicen.

"Vi kommer hele tiden til at skulle arbejde videre med vores infrastruktur. Vi har et stort kundepotentiale på de kunder, der ligger mellem 10 og 20 megabit per sekund. Derfor udbygger vi hele tiden vores kobberinfrastruktur," fortæller Henrik Poulsen.

Fiberredning til kunderne

Hvis en kunde vil se IP-tv på to forskellige fjernsyn i HD-kvalitet, får de dog et problem, hvis de har en 10 megabit-forbindelse. Den problemstilling er Henrik Poulsen på omgangshøjde med.

Han peger forsigtigt på, at åbningen af selskabets fibernet vil kunne booste båndbredderne yderligere, men det vil ikke ske i løbet af weekenden.

"Vi kan gøre kobberet hurtigere ved at skyde fiberen tættere og tættere på hjemmet. Alle vores 1.200 centraler er forsynet med fiber. Det næste skridt vil være at skyde mikro-centraler tættere på de enkelte kunder," forklarer Henrik Poulsen.

"Vores fiberudrulningsstrategi går ud på, at afstanden fra kunden til centralen i kobberet bliver mindre og mindre. På den måde rykker fiberen hele tiden længere ud," fortsætter han.

Mangler fiberprodukter

Henrik Poulsen understreger, at TDC på nuværende tidspunkt dog ikke anser behovet for at være meget højere end 10 megabit for størstedelen af kunderne.

"Det er dog klart, at den grænse vil rykke sig over tid, og kobberinfrastruktur vil også hele tiden blive hurtigere og hurtigere," siger han og henviser til, at datterselskabet Fullrate for to uger siden rullede 40 megabit-forbindelser ud til kunderne.

TDC har på nuværende tidspunkt forbundet fiber direkte ud til 200.000 kunder, uden de dog kan bruge det til så meget.

"Lige nu mangler vi de konkrete fiberprodukter, men det er noget, vi hele tiden arbejder med," siger Henrik Poulsen.

Langt til Frankrig

De danske triple-play-tilstande er langt fra det franske, hvor omkring en tredjedel af befolkningen har triple-play med interaktivt IP-tv.

Henrik Poulsen ser ikke, at Danmark vil undergå samme forvandling i de første mange år, fordi kabeloperatørerne i form af TDC-selskabet YouSee og Telia Stofa samt en lang række private antenneforeninger sidder benhårdt på tv-markedet.

"Man er nødt til at se på landets infrastruktur-historie for at forstå, hvorfor IP-tv og bundlede produkter ikke når samme vækstrater, som teleselskaberne i Frankrig har haft," lyder det fra Henrik Poulsen.

TDC-topchefen forventer, at satellit-tv vil blive det første offer i den kommende digitale tv-krig.

Læs mere om IP-tv i dagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere