Artikel top billede

EU's konkurrence-kommissær, Neelie Kroes, sagde for nylig, at hun var optimistisk med hensyn til, at sagen ville få et tilfredsstillende udfald. Det lader til, at hun får ret. (Foto: idgns/gratis /)

Oracle-Sun-fusionen finder velvilje i EU

Oracles planlagte opkøb af Sun Microsystems ser nu ud til at blive godkendt af EU.

Computerworld News Service: Oracle og Sun Microsystems seneste løfter om at værne om konkurrencen i markedet for databasesoftware gør Europa-Kommissionen optimistisk med hensyn til, at sagen får et tilfredsstillende udfald, oplyser kommissionen.

Europa-Kommissionen, som er EU's øverste autoritet i monopolsager, holdt en to-dages høring i slutningen af sidste uge, hvor Oracle fik mulighed for at forsvare sit planlagte opkøb af Sun. Siden da har folk fra kommissionens konkurrence-division været travlt optaget af diskussioner med Oracle i løbet af weekenden, om hvordan aftalen kan blive godkendt, uden at det skader Suns open source-database, MySQL.

I et usædvanligt udspil som del af en fusions-undersøgelse udsendte kommissionen mandag en pressemeddelelse, der erklærede, at det faktum, at Oracle har forpligtet sig med "en række bindende tilsagn til kunder, udviklere og brugere af MySQL, er et vigtigt nyt element, der skal tages med i overvejelserne i de igangværende forhandlinger."

Oracle forsvarede aftalen under høringen i sidste uge men forpligtede sig ikke på nye områder, der kunne imødekomme kommissionens bekymringer. De forpligtende tilsagn, som kommissionen hentydede til mandag, er afgivet uden for høringen.

Mere specifikt siger kommissionen, at "Oracles bindende kontraktuelle forpligtelser til storage-leverandører med hensyn til at undlade hævdelse af ophavsret samt udvidelsen i en periode på op til fem år af handelsbetingelserne for eksisterende kommercielle licenser er væsentlige nye fakta."

I sidste måned sendte Europa-Kommissionen Oracle og Sun en formel redegørelse af sine indsigelser, der hævdede, at aftalen ville underminere MySQL, der er en open source-konkurrent til de tre store proprietære databaser fra Oracle, IBM og Microsoft.

Mandagens pressemeddelelse fra Europa-Kommissionen giver genlyd af kommentaren for nylig fra EU's konkurrence-kommissær, Neelie Kroes, som sagde, at hun var optimistisk med hensyn til, at sagen ville få et tilfredsstillende udfald.

Kommissionen er nødt til at konsultere nationale konkurrence-ministre fra EU's 27 medlemslande, før der kan tages en endelig beslutning, men det er som regel blot en formalitet. Det forventes, at den endelige beslutning om at give en betinget godkendelse af aftalen vil falde i første halvdel af januar. 27. januar er sidste frist for en beslutning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere