Artikel top billede

I dag solgte Mads Veiby mobilselskabet M1, som han igennem mere end seks år har bygget op. Foto: M1

M1-handel belønner iværksætter for seks års arbejde

Iværksætteren Mads Veiby kastede sig i 2003 ud i en benhård konkurrence på telemarkedet med mobilselskabet M1. I dag kom belønningen for det hårde slid.

De sidste ni måneder har Mads Veiby sonderet markedet for et muligt salg af sit hjertebarn, mobilselskabet M1.

I dag lykkedes det ham så endelig at sælge selskabet til Telmore og TDC-koncernen for en uoplyst pris.

"Du får mig ikke til at sige noget om prisen, men du må gerne citere mig for, at jeg er en glad og tilfreds mand," fortæller Mads Veiby om aftalen med Telmore.

Han stiftede i 2003 firmaet M1 sammen med Thomas Havemann, og det er altså det arbejde, der i dag ganske givet kaster millioner af sig. Dermed siger Mads Veiby farvel til ejerskabet over en virksomhed, som han i mere end seks år har været med til at bygge op.

Iværksætteren, der også har drevet online-lotto, står dog ikke med en dårlig følelse i kroppen, beretter han.

"Det er faktisk slet ikke så slemt, for jeg er 100 procent overbevist om, at den kommer i gode hænder. Men jeg har tænkt meget over det, for det er jo ikke sådan, at det er fra den ene dag til den anden. Jeg har været igennem det her i ni måneder for ligesom at kunne forberede mig på det," siger Mads Veiby.

M1 skal tage næste skridt

M1 har i dag over 100.000 kunder, og selskabet omsætter for over 100 millioner kroner. Skal virksomheden vokse yderligere, skal der ske noget nyt, mener han.

"Hvis vi skal bringe det her videre til næste niveau med 200.000 til 300.000 kunder, så mener vi egentlig, at det er det rigtige for os nu at gå ud og sætte butikken til salg og få nogle nye ejere ind, der kan være med til at løfte op på næste niveau," fortæller Mads Veiby.

De store æder alt

Aftalen, som M1 indgår med Telmore, indebærer, at M1 fortsætter under sit nuværende navn, ligesom de ansatte også fortsætter i deres fuktioner. Det har ifølge Mads Veiby været vigtigt, at virksomheden kunne fortsætte. Det betyder også, at han selv fortsætter i firmaet.

"Jeg skal fortsætte som administrerende direktør, og det var sådan set også en betingelse fra Allans (Allan Christiansen, Telmores administrerende direktør, red.) side, og det har jeg hele tiden også ytret ønske om, at jeg ville. Jeg synes, at M1 er en spændende arbejdsplads," siger Mads Veiby.

Alle er købt op

Dagens handel betyder, at alle større mobilselskaber uden eget mobilnet på det danske marked er blevet købt op. I maj købte Telenor mobilselskabet BiBoB med 69.000 kunder for 93 millioner kroner, og i dag kom turen til M1.

M1 ender efter dagens handel som et TDC-selskab, men andre parter kan have været interesserede i selskabet.

"Det vil jeg ikke kommentere, men man kan sige, at når Danmarks største selvstændige mobilselskab bliver sat til salg, og vi har så stor en omsætning og en kundedatabase, som vi har, så er det naturligt, at det vækker en interesse," siger Mads Veiby.

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult ser dagens handel som endnu et eksempel på TDC's opkøbsstrategi, hvor selskabet manifesterer sin position. Fullrate og DONG's fibernet er to eksempler fra i år.

"Hovedmotivationen er at cementere sin markedsposition, inden TDC skal børsnoteres. Sådan er det. Og så kan man sige om det her tilfælde, at TDC sikkert har givet en ganske fornuftig pris, der har gjort, at Mads er en glad mand, og det fortjener han, for han har kæmpet en hård kamp," fortæller John Strand.

Han peger på, at det er lykkedes M1 at vokse i et marked med andre lavpriskonkurrenter som Telmore, CBB Mobil og BiBoB. Alle selskaber, der er blevet købt op.

John Strand vurderer, at der fremover vil opstå nye selvstændige lavprisselskaber, men det kan godt være, at det bliver selskaber, der eksempelvis kun har mobilt bredbånd i produktporteføljen. Netop mobilt bredbånd er en af få vækstlommer i det danske telemarked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere