Artikel top billede

Microsoft vil tvangs-lukke Windows 7 RC-computere

Inden længe vil Microsoft begynde at lukke din computer ned hver anden time, hvis du kører den gratis version af Windows 7.

Læs alle Computerworlds artikler om Windows 7.

Computerworld News Service: Den gratis prøveversion af artikler]Windows 7 vil om to uger begynde at plage brugerne om at betale for styresystemet, og om en måned vil systemet begynde automatisk at lukke ned for computeren, lyder det fra Microsoft.

Samtidig med at Windows 7 Release Candidate blev offentligt tilgængelig i maj 2009, løftede Microsoft sløret for tidsplanen over, hvornår prøveversionen ville blive pensioneret.

Enden er nærPå daværende tidspunkt oplyste Microsoft, at Windows 7 RC udløber 1. juni 2010. Men før denne dato vil brugerne dog modtage advarsler om, at enden er nær.

Fra 15. februar vil Windows 7 RC med få timers mellemrum advare om, at maskinen fra 1. marts regelmæssigt vil begynde automatisk at lukke ned.

"For at undgå tab af data foreslår jeg, at man planlægger at flytte over på en udkommen version af Windows 7, før de automatiske nedlukninger begynder," skriver talsmand for Microsoft Brandon LeBlanc i et blogindlæg på Windows 7-bloggen.

"Når maskinen lukker ned på denne måde, vil dine data ikke blive gemt."

De automatiske nedlukninger vil fortsætte fra 1. marts til 1. juni.

Herefter vil Windows 7 RC blive mærket som "ikke ægte" og blot starte op i en sort skærm med et aktiverings-vindue.

Men hvad værre er for brugerne af den gratis version, så tillader Microsoft ikke direkte opgradering fra RC-versionen til en af de færdige udgaver.

I stedet skal man som bruger først sikkerhedskopiere alle sine data, foretage en helt ny installation af styresystemet - hvad Microsoft kalder en "brugerdefineret" installation, hvilket sletter det eksisterende indhold på harddisken - og til sidst genoprette de sikkerhedskopierede data og geninstallere alle sine programmer.

Microsoft har dog tidligere bekræftet, at kunderne kan benytte de noget billigere opgraderings-udgaver af Windows 7 til at migrere fra RC til en betalt kopi.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs alle Computerworlds artikler om Windows 7.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere