Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck)

IDC-analytiker: Ingen vækkelse over Windows Phone

Til trods for et ambitiøst forsøg på et smartphone-comeback med et nyt styresystem, spår IDC-analytiker Brian Troelsen Microsoft en hård kamp mod konkurrenterne.

IDC's danske teleanalytiker, Brian Troelsen, er selv blandt de mange tusinde deltagere på denne uges
Mobile World Congress i Barcelona
, hvor Microsoft i går stjal en stor del af rampelyset med lanceringen af et spritnyt styresystem til smartphones.

Det var Microsoft-direktør Steve Ballmer, der løftede sløret for Windows Mobile 7 Series, der skal stoppe selskabets faldende markedsandele på smartphone-markedet, hvor det i øjeblikket i høj grad er Android og iPhone, der dikterer udviklingen.

"Man kan sige, at det her er sidste skud i bøssen, og jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at Microsoft vil det her. Det bliver de simpelthen nødt til, for der næsten tre gange så mange mobiltelefoner, som der er pc'er i verden - og de kommer til at ligne computere mere og mere."

"Men jeg ser ikke nogen vækkelse omkring Microsoft, eller at de vil sparke benene væk under konkurrenterne,"
siger Brian Troelsen til Computerworld.

Microsofts nye, Zune-inspirerede OS kommer med en mobil version af Xbox Live, masser af medie-muligheder og et koncept, hvor brugeren skal bruge mindst mulig tid på at åbne og lukke applikationer.

I stedet indeholder selve startskærmen en række live-informationer, for eksempel om modtagne mails og opdateringer på sociale netværk.

Sådan afgøres it-chefens smartphone-valg

Netop den mobile platform er et af de områder, mange virksomheder investerer i i disse år. Medarbejderne udstyres i en hidtil uset grad med avancerede smartphones, så de kan tjekke mail og kalender på farten og i det hele taget udnytte tiden mere effektivt.

I den forbindelse er det interessant, at Microsoft - der er verdens største leverandør af styresystemer og kontorpakker til virksomheder - nu forsøger sig med et stort anlagt comeback på smartphone-markedet.

Vil du lade de smarte features afgøre dit valg?

Brian Troelsen tror ikke, at danske it-chefer, der skal investere i smartphones, vil lade alle de smarte nye features i Windows Phone 7 afgøre valget.

"Set fra en CIO's synsvinkel, så er det afgørende først og fremmest muligheden for kontrol og sikkerhed - det skal simpelthen bare være på plads."

"Når det er sagt, så er der nok ikke nogen tvivl om, at mange af tankerne om mobilitet ude i virksomhederne faktisk kommer fra privatsfæren. Det er faktisk provatsfæren, der er drivende for markedet," siger Brian Troelsen med henvisning til, at Microsoft-styresystemet måske kan snige sig ind den vej - ligesom man har set med Apples iPhone.

Begrænsede muligheder for Microsoft

Microsoft har traditionelt stået stærkere i erhvervslivet end mange af de konkurrerende smartphone-styresystemer, fordi Windows-platformen ofte anvendes i forvejen i virksomhederne.

I de senere år har de populære smartphones med iPhone OS og Android dog være med til at udfordre specielt Windows Mobile og Symbian, der anvendes på Nokias smartphones.

"iPhone har erobret meget, og fylder også allerede meget hos it-cheferne, så man (Microsoft, red.) skal acceptere, at der vil være stor konkurrence mellem de forskellige operativsystemer. Microsoft kommer ikke til at være ligeså dominerende der, som de er på de almindelige pc'er," lyder det fra Brian Troelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje