Artikel top billede

Pia Brade, formand for Samdata under HK, foreslår, at videnskabsministeren som en af de første handlinger drøfter multimedieskatten med den ny skatteminister, Troels Lund Poulsaen.

Samdata til minister: Der skal handles - ikke snakkes

Samdata opfordrer til mere handling fra den nye videnskabsminister. Med Helge Sander har der mest været ord, mener formand Pia Brade.

It-fagforeningen Samdata, der hører under HK, er glade for, at der nu er kommet en ny videnskabsminister.

"Vi ser meget positivt på, at der kommer nye kræfter ind udefra. Vi håber, hun vil trække i arbejdstøjet og få styr på nogle af de ting, der har hængt meget længe hos Helge Sander," siger formand Pia Brade.

Blandt andet opfordrer fagforeningen for it-professionelle til, at digitaliseringen bliver sat i højsædet.

"Med Helge Sander har ordene været mange og handlingerne få. Digitaliseringen af Danmark har man talt meget om. Nu vil vi gerne se, at det sker noget på området," siger Pia Brade.

Blandt andet foreslår de, at hun hurtigst muligt sætter sig ned og får en kop kaffe med den nye skatteminister.

"Hun skal spørge ham, hvordan multimedieskatten hænger sammen med det digitale Danmark. Den er blevet kritiseret fra alle sider, og derfor mener vi, at det var et godt sted at starte," siger Pia Brade.

Hun skal løfte det offentlige it-danmark

Et andet sted, hvor man ønsker handling hurtigst muligt, er inden for det offentlige.

"Vi ser gerne, at man får digitaliseret det offentlige Danmark på en god og konstruktiv måde," siger Pia Brade.

"Der skal simpelthen flere penge til, så man kan få gjort op med den underbuds-politik, der tidligere er blevet ført. Man skal tænke langsigtet og sørge for, at der er de nødvendige medarbejdere til at gennemføre digitaliseringen," siger Pia Brade.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere