Administrerende direktør for Microsoft Danmark, Jørgen Bardenfleth, mener, at bestemte it-politiske ordførere fører en regulær hetz mod virksomheden. Foto: Mikael Rieck.

Microsoft-chef: Der bliver kørt politisk hetz mod os

Den langstrakte diskussion om de åbne standarder har gjort, at Danmark har mistet masser af politisk fremdrift på it-området, hvor mange ting halter, mener Microsoft-direktør Jørgen Bardenfleth.

De mange og lange diskussioner om den komplicerede sag om de åbne standarder har efter Microsofts mening helt taget fokus væk fra en lang række andre it-emner, som er af langt større vigtighed.

Det skyldes, at debatten har lagt beslag på store mængder tid og arbejdskapacitet hos ikke mindst Folketingets travle it-politiske ordførere.

Den tid kunne have været brugt bedre på at diskutere for eksempel mulighederne for at forbedre den digitale borgerservice, it i folkeskolen eller understøttelsen af digitalisering i erhvervslivet, mener selskabet.

"Det har været helt uhensigtsmæssigt, at it-ordførerne har brugt så meget af deres i forvejen sparsomme tid på at diskutere noget så teknisk som de åbne standarder, når der nu er så mange andre ting, der halter," siger Microsoft Danmarks administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth.

Du kan læse mere om de store udfordringer her.

Religionskrig
Sikkert er det da også, at Folketingets it-politikere er travle personer, der stort set altid også varetager andre ordførerskaber.

Det betyder, at de ofte kun har begrænset tid til at diskutere it-politik, og den tid er efter Microsofts mening i alt for lang tid gået med at diskutere de tekniske standarder.

"Det giver jo ikke bedre virksomheds-drift, bedre borgerservice og bedre sundheds-it, at man har brugt tiden på at diskutere de åbne standarder i så mange år," siger Jørgen Bardenfleth.

Der er da også mange tegn på, at der har været tale om en regulær religionskrig. Det kan du læse mere om her.

Analysehuset IDC har tidligere klart bedyret, at det politiske system har spillet fallit ved at gøre anvendelsen af en grundlæggende teknologi til en politisk diskussion. IDC mener, at hele diskussionen "er løbet helt af sporet." Det kan du læse mere om her.

Politisk agenda mod Microsoft
Jørgen Bardenfleth mener, at noget tyder på, at der er blevet ført en regulær hetz mod Microsoft fra bestemte it-politiske ordførere.

Det har bidraget til, at sagen om de åbne standarder igen og igen er blevet sendt til hjørne i nye arbejdsgrupper, ekspertudvalg og lignende.

Det tyder efter Microsoft-direktørens mening på, at beslutningen er blevet sparket til hjørne og udsat hver gang den ikke har passet de politiske beslutningstagere.

"Man kan ikke sige sig fri for, at det lugter af, at visse it-politiske ordførere har andre agendaer. Det lugter af en 'Lex Microsoft,' og man kunne godt få den tanke, at der er nogen, der mener, at det skal være sværere for Microsoft at sælge kontorpakker, fordi vi er et stort selskab med en stor markedsandel," siger Microsoft-direktøren.

Han sigter især efter to tidligere it-politiske ordførere, som han mener har haft til hensigt at gøre livet surt for Microsoft.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.