Artikel top billede

Sådan rammer IE-browservalget din netbank

Browservalget i Internet Explorer kan få konsekvenser for adgangen til din netbank. Om få måneder burde det dog ikke være et problem, bedyrer landets to største banker.

Skal.

Skal ikke.

Skrivebordsvalget om udskiftning eller beslutningen om at beholde Microsoft-browseren, Internet Explorer, er et aktuelt tema for alle Windows-danskere.

Det skyldes, at de meget snart vil blive stillet over for valget mellem 12 mere eller mindre kendte browsere som et led i et forlig mellem EU og Microsoft om mere fri konkurrence på browsermarkedet.

For de 3,5 millioner danskere, der benytter netbank, kan browservalget potentielt betyde, at de må vinke farvel til netbanken og sige hej til en tur i køen i den lokale filial. For det er ikke alle browsere, som netbankerne understøtter - og endnu færre, som de supporterer.

"Vi overvåger konstant markedet, og når en browser overstiger en tre procent markedsandel, så skal vores kunder kunne benytte den pågældende browser til at logge på netbanken," siger Claus Hjort Bjerre, der sidder som ansvarlig for Danske Banks netbank.

Han fortæller, at Danske Bank på den konto for nylig er gået i gang med at understøtte Google-browseren Chrome, som har sneget sig op på tre procent, lige som det eksempelvis er tilfældet med Internet Explorer (cirka 80 procent markedsandel jævnfør FDIM's browserstatistik), Firefox (knap 12 procent markedsandel) og Safari-browseren (omkring 4,5 procent markedsandel).

Browser-valg mister betydning

Hos Danske Bank understøtter man browsere, der har indbygget Java Virtual Machine (JVM) til log-in'et og XHTML-standarden, når brugere på den såkaldte e-secure key-løsning skal logge ind.

Men til sommer vil browservalget ifølge Claus Hjort Bjerre være stort set ligegyldigt, fordi der ruller de danske netbanker DanID-løsningen ud.

"Til den tid burde vi egentlig stå i en situation, hvor sikkerheden er ret uafhængig af, hvilken browser kunderne benytter sig af," forklarer Claus Hjort Bjerre.

Den situation nikker risc manager for Nordeas netbank i Danmark, Philippe Roy, genkendende til.

99,9 procent uden problemer

Men indtil DanID-løsningen er på plads, er der dog heller ingen panik hos Nordea over danskernes kommende browservalg, selv om der er flere ukendte anretninger på browser-menukortet med 12 forskellige browsere.

"Vi understøtter stort set alle browsere og yder support på de største som Internet Explorer, Firefox og oftest også Safari på Windows," forklarer den sikkerhedsansvarlig for Nordeas netbank, Philippe Roy.

Han forklarer, at der er enkelte funktioner som eksempelvis "Budget-lægning", der ikke fungerer optimalt på andre browsere end Internet Explorer.

Men det problem vil givetvis være en saga blot til sommer, når de danske netbanker indfører DanID-systemet.

"Jeg kan naturligvis ikke garantere, at DanID virker på de allermest eksotiske browsere, men for 99,9 procents vedkommende vil de ikke opleve problemer med de største browsere," lyder det fra Philippe Roy.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere