Artikel top billede

Analysehus: It-budgetter fortsat præget af krisen

It-cheferne i flere europæiske lande er skeptiske i forhold til større it-budgetter 2010.

Computerworld News Service: Det "store flertal" af it-budgetter vil ikke vokse i år, lyder det fra analysehuset Ovum.

Kun en tredjedel af it-cheferne forventer ifølge Ovums nye undersøgelse, at deres budget vil vokse i løbet af 2010, mens 42 procent regner med, at budgettet ikke vil ændre sig. Sidste år reducerede fire ud at 10 virksomheder i Storbritannien og Italien deres it-budgetter.

Resultatet minder om det, analysefirmaet TechMarketView også er kommet frem til, hvor virksomheden forudser, at pengene til it i Storbritannien faktisk vil falde i år.

Til gengæld er Forrester ikke helt enig i firmaets nye rapport, hvor det konkluderer, at it-forbruget er på vej tilbage.

Undersøgelsens resultat er dog, at mens forbruget godt nok er for opadgående, og hver tredje it-chef forventer et øget budget i 2010, så vil forøgelsen i de fleste tilfælde kun ligge mellem en og fem procent.

Forskelligt fra land til land

Forbrugsmønstret varierer en del i Europa. Mens der blev skåret i budgettet for 40 procent eller flere af respondenterne i Storbritannien og Italien fra 2008 til 2009, så steg det for fire ud af 10 it-chefer i Frankrig.

"Det afspejler forretningsmiljøet i de forskellige lande," siger Rhonda Ascierto, der er senior-analytiker ved Ovum. "Frankrig og Belgien kom fri af krisen før Storbritannien og Italien."

Rhonda Ascierto fortæller, at it-cheferne i Storbritannien venter på at se væksttegn i økonomien, inden de vil begynde at øge forbruget til it for at styrke forretningens vækst.

"Krisens bekymringer lurer stadig i Storbritannien. Landet lider under en høj arbejdsløshed og en kæmpe gæld, som kun er blevet værre på grund af recessionen. Virksomhedernes reaktion er at blive ved med at skære så meget som muligt i it-budgetterne."

"Skotlands beskæftigelse og økonomiske indikatorer har været bedre end resten af Storbritannien under krisen, men alligevel går opsvinget langsomt, og den generelle optimisme blandt virksomhederne er ikke specielt stor. Nordirland er også ved at komme tilbage på fødderne efter krisen, men trods det er den økonomiske aktivitet stadig svag," siger hun.

I mellemtiden har krisen haft en effekt på nøjagtigheden af it-chefernes forbrugs-forudsigelser.

Ovum konkluderer at it-cheferne under normale omstændigheder er forholdsvis præcise i deres forudsigelser, der ikke afviger meget mere end fem procent fra det faktiske forbrug. Men denne kløft er øget "betydeligt" i 2009.

"Det er helt tydeligt, at de negative konsekvenser af krisen har været større end forventet, og at virksomhederne ikke har været forberedte," vurderer Rhonda Ascierto.

Ifølge Ovum er de it-projekter, der har størst chance for at blive godkendt dem, der ikke kræver større opgraderinger af eksisterende it-systemer og processer, og dem, der kan skabe forandringer inden for de eksisterende rammer.

Ovum har udspurgt 529 it-beslutningstagere i løbet af sidste halvdel af 2009 til undersøgelsen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere