Artikel top billede

Ja, jeg vil gerne arbejde for, at EU-parlamentet inddrages og informeres," sagde Lene Espersen (K) på mødet i Europaudvalget.

Lene E. får grønt lys til omstridt antipirat-aftale

Europaudvalget gav fredag udenrigsminister Lene Espersen (K) lov til at indgå en "effektiv og ensartet international håndhævelse af immaterielle rettigheder."

Europaudvalget gav fredag udenrigsminister Lene Espersen (K) mandat til at indgå den omdiskuterede antipirat-aftale ACTA.

Det skete efter, hvad ministeren selv kaldte "en grundig drøftelse" på et samråd.

Kun Enhedslisten stemte imod mandatet, som blev givet efter en række konkrete forsikringer fra ministeren om indholdet af antipirataftalen.

Mandatet blev givet på et stærkt forsinket møde, hvor udenrigsminister Lene Espersen overfor medlemmerne af Europaudvalget blandt andet garanterede, at hun vil gøre alt, hvad hun kan, for at sikre information og inddragelse af EU-parlamentet i forhold ACTA-forhandlingerne.

Klare svar

Lene Espersen understregede dog, at det ikke er muligt at offentliggøre dokumenter fra forhandlingerne.

"Vi har aldrig modsat os åbenhed, men man må respektere lukkede forhandlinger," sagde ministeren under mødet og svarede også klart og bekræftende på et andet spørgsmål om ACTA:

"Ja, jeg vil gerne arbejde for, at Europa-Parlamentet inddrages og informeres, og det gør en klog EU-Kommission også. Det er klogt og rigtigt at sørge for, at Europa-Parlamentet inddrages," sagde udenrigsministeren til Socialdemokraternes Yildiz Akdogan.

Ministeren gav flere gange garantier for, at aftalen forhandles i EU-regi med de retsstillinger, som det betyder.

Særligt lagde udvalgsmedlemmerne i spørgsmålene til Lene Espersen vægt på at få garanteret, at aftalen ikke vil betyde, at EU-borgere kan fratages deres internetforbindelse uden en domstolsafgørelse.

Dette bekræftede ministeren overfor medlemmerne.

Også på spørgsmålet om, hvorvidt antipirataftalen vil betyde, at telebranchen skal være en slags internetpoliti blev afvist af ministeren.

"Internetudbyderne skal ikke til at lave et stykke arbejde, som er domstolenes arbejde. Det er ikke vores hensigt og ikke det, vi arbejder efter," sagde ministeren.

Ser spøgelser

Efter mødet fortæller Per Dalgaard, der på Europaudvalgsmødet repræsenterede regeringsstøttepartiet Dansk Folkeparti, at han følte sig tryg og grundigt informeret ved det lukkede samråd med ministeren forud for mandatafgivelsen på europaudvalgsmødet.

"De, som har haft så store bekymringer, de har set spøgelser. Der er simpelthen ikke nogen problemer i den ACTA-lovgivning, som man vil gennemføre," siger Per Dalgaard.

Per Dalgaard fortæller, at ACTA ikke vil betyde nogen ændringer i forhold til den gældende lovgivning på området i dagens Danmark

"Der er heller ikke problemer med softwarepatenter. De undergår ikke nogen ændringer i forbindelse med det her. Så alle de it-folk, som har mailet til mig, de ser spøgelser," siger Per Dalgaard.

Se tv fra mødet i Europaudvalget her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.