Hosting-selskabet Buydomains har i flere tilfælde selv trukket beløb fra kundernes konti uden nogen grund. En kunde har nu med en Facebook-gruppe politi anmeldt selskabet.

Rasende domæne-ejere politianmelder hosting-tyv

Kunderne hos webudbyderen Buydomains har fået nok af fakturaer fra fremtiden, og at selskabet nu også stjæler penge fra deres bankonti. Selskabet er derfor meldt til politiet.

Hostingselskabet Buydomains.dk er lagt for had på nettet af rasende web-kunder.

Flere af kunderne kalder direkte selskabet et svindelforetagende. Debatten raser blandt andet på forbrugersitet trustpilot.dk, hvor debattøren Trine skriver:

"Buydomains er ren svindel - eller ihvertfald bondefangeri."

Årsagen til forbitrelsen er, at Buydomains.dk har sendt mystiske regninger dateret i år 2011 til betaling i år 2009 og 2010.

Hvad værre er, at selskabet ifølge flere kilder i det seneste år har trukket uretmæssige beløb direkte på de kontokort, som kunderne har oplyst til Buydomains.dk ved deres domæneregistrering.

"Det svarer jo til, at jeg køber en kjole hos et firma på nettet, og så kjolefirmaet lige trækker lidt mere på min konto nogle uger efter, fordi de har mine kontooplysninger," siger Rita Linde til Computerworld, efter hun har været en af bannerførerne i kampen mod Buydomains.dk.

Politiet går ind i sagen
Rita Linde har oprettet Facebook-gruppen "Har du oplevet noget lignende med Buydomains.dk?!", hvor der i skrivende stund er 87 medlemmer. I går anmeldte hun selskabet til Sydsjællands Politi, efter hun tre gange i løbet af det seneste halve år er blevet fratrukket beløb fra sin bankkonto som betaling til hendes årsabonnement.

I alt beløber hendes tab sig til godt 2.000 kroner fordelt på firma- og privatregistreringer, hvilket en del andre personer i Facebook-gruppen kan nikke genkendende til, da Buydomain.dk hoster omkring 3.000 domæner i Danmark.

Sydsjællands Politi oplyser til Computerworld, at Buydomains.dk tidligere er blevet politianmeldt, og ordensmagten er ved at gennemgå denne sag, som ifølge vicepolitikommisær Ole Tøger Rasmussen ved Sydsjællands Politi umiddelbart beror på tekniske fejl og en misforståelse.

"Næste skridt bliver at se på, om det er noget computerteknisk, eller om det er økonomisk bedrageri," forklarer Ole Tøger Rasmussen.

Teknisk inkompetence
Hvis man spørger den tidligere Buydomains.dk-kunde Johnny Ulriksen, så handler sagen både om teknisk inkompetence og svindel som en naturlig følge af inkompetencen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Office 365 og Windows 10: Sådan udnytter du de nyeste værktøjer og funktioner

Office 365 har over de senere fem år vundet indpas i utallige danske virksomheder, der nu også har opgraderet til Windows 10. Bliv klogere på de mange muligheder, der er med Microsofts løsninger.

12. december 2017 | Læs mere


Cloud og it-infrastruktur: Udnyt de nye teknologier og platforme til at optimere performance

Cloud computing rummer store muligheder for mange i en tid, hvor agilitet, fleksibilitet og sammenhæng mellem systemerne spiller en større og større rolle i jagten på at skabe og høste værdi og udklække viden via data. Kom og hør om mulighederne.

14. december 2017 | Læs mere


Vælg den rigtige storage-løsning og skab mere værdi

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""
"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""
CIO
Nu rammer kunstig intelligens de danske produktionsbånd: Vindmøllevirksomhed øger effektiviteten med 80 procent
I lang tid er der blevet talt om fordelene ved kunstig intelligens. Nu begynder det at vise sig i virkeligheden. Fujitsu har senest implementeret en løsning på vindmøllefabrikken Siemens Gamesa i Aalborg, der gør kvalitetssikringen både bedre og hurtigere.
Comon
Test af Jelly Pro: Lillebitte telefon er overraskende brugbar
Har du brug for en lillebitte mobiltelefon, som stadig kan køre Spotify, Mobile Pay og Messenger? Så er denne lille 4G-telefon noget for dig
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.