Hosting-selskabet Buydomains har i flere tilfælde selv trukket beløb fra kundernes konti uden nogen grund. En kunde har nu med en Facebook-gruppe politi anmeldt selskabet.

Rasende domæne-ejere politianmelder hosting-tyv

Kunderne hos webudbyderen Buydomains har fået nok af fakturaer fra fremtiden, og at selskabet nu også stjæler penge fra deres bankonti. Selskabet er derfor meldt til politiet.

Hostingselskabet Buydomains.dk er lagt for had på nettet af rasende web-kunder.

Flere af kunderne kalder direkte selskabet et svindelforetagende. Debatten raser blandt andet på forbrugersitet trustpilot.dk, hvor debattøren Trine skriver:

"Buydomains er ren svindel - eller ihvertfald bondefangeri."

Årsagen til forbitrelsen er, at Buydomains.dk har sendt mystiske regninger dateret i år 2011 til betaling i år 2009 og 2010.

Hvad værre er, at selskabet ifølge flere kilder i det seneste år har trukket uretmæssige beløb direkte på de kontokort, som kunderne har oplyst til Buydomains.dk ved deres domæneregistrering.

"Det svarer jo til, at jeg køber en kjole hos et firma på nettet, og så kjolefirmaet lige trækker lidt mere på min konto nogle uger efter, fordi de har mine kontooplysninger," siger Rita Linde til Computerworld, efter hun har været en af bannerførerne i kampen mod Buydomains.dk.

Politiet går ind i sagen
Rita Linde har oprettet Facebook-gruppen "Har du oplevet noget lignende med Buydomains.dk?!", hvor der i skrivende stund er 87 medlemmer. I går anmeldte hun selskabet til Sydsjællands Politi, efter hun tre gange i løbet af det seneste halve år er blevet fratrukket beløb fra sin bankkonto som betaling til hendes årsabonnement.

I alt beløber hendes tab sig til godt 2.000 kroner fordelt på firma- og privatregistreringer, hvilket en del andre personer i Facebook-gruppen kan nikke genkendende til, da Buydomain.dk hoster omkring 3.000 domæner i Danmark.

Sydsjællands Politi oplyser til Computerworld, at Buydomains.dk tidligere er blevet politianmeldt, og ordensmagten er ved at gennemgå denne sag, som ifølge vicepolitikommisær Ole Tøger Rasmussen ved Sydsjællands Politi umiddelbart beror på tekniske fejl og en misforståelse.

"Næste skridt bliver at se på, om det er noget computerteknisk, eller om det er økonomisk bedrageri," forklarer Ole Tøger Rasmussen.

Teknisk inkompetence
Hvis man spørger den tidligere Buydomains.dk-kunde Johnny Ulriksen, så handler sagen både om teknisk inkompetence og svindel som en naturlig følge af inkompetencen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen
Interview: Michael Meister er del af ledelsen i både C2IT og Softhuset, som lægges sammen. Den tidligere Sentia-direktør har forhandlet prisen og varetaget Softhusets interesser i forhandlingerne, men fortsætter i C2IT efter handlen.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Stor undersøgelse: Mange SMB virksomheder er langt fra at realisere deres potentiale, i forhold til digital transformation
35% af de adspurgte medarbejdere fra små- og mellemstore virksomheder mener, at deres virksomhed vil falde bagud inden for fem år, hvis de ikke investerer i ny teknologi. En undersøgelse blandt 3.600 medarbejdere i 23 lande viser, at selvom medarbejderne er åbne for og interesserede i den digitale arbejdsplads, så mener mange ikke, at de er klædt godt nok på til at drage de fulde fordele af de nye værktøjer og muligheder. Download rapporten for at blive klogere på nogle af fordelene og processerne omkring den digitale arbejdsplads.