Artikel top billede

Hosting-selskabet Buydomains har i flere tilfælde selv trukket beløb fra kundernes konti uden nogen grund. En kunde har nu med en Facebook-gruppe politi anmeldt selskabet.

Rasende domæne-ejere politianmelder hosting-tyv

Kunderne hos webudbyderen Buydomains har fået nok af fakturaer fra fremtiden, og at selskabet nu også stjæler penge fra deres bankonti. Selskabet er derfor meldt til politiet.

Hostingselskabet Buydomains.dk er lagt for had på nettet af rasende web-kunder.

Flere af kunderne kalder direkte selskabet et svindelforetagende. Debatten raser blandt andet på forbrugersitet trustpilot.dk, hvor debattøren Trine skriver:

"Buydomains er ren svindel - eller ihvertfald bondefangeri."

Årsagen til forbitrelsen er, at Buydomains.dk har sendt mystiske regninger dateret i år 2011 til betaling i år 2009 og 2010.

Hvad værre er, at selskabet ifølge flere kilder i det seneste år har trukket uretmæssige beløb direkte på de kontokort, som kunderne har oplyst til Buydomains.dk ved deres domæneregistrering.

"Det svarer jo til, at jeg køber en kjole hos et firma på nettet, og så kjolefirmaet lige trækker lidt mere på min konto nogle uger efter, fordi de har mine kontooplysninger," siger Rita Linde til Computerworld, efter hun har været en af bannerførerne i kampen mod Buydomains.dk.

Politiet går ind i sagen

Rita Linde har oprettet Facebook-gruppen "Har du oplevet noget lignende med Buydomains.dk?!", hvor der i skrivende stund er 87 medlemmer. I går anmeldte hun selskabet til Sydsjællands Politi, efter hun tre gange i løbet af det seneste halve år er blevet fratrukket beløb fra sin bankkonto som betaling til hendes årsabonnement.

I alt beløber hendes tab sig til godt 2.000 kroner fordelt på firma- og privatregistreringer, hvilket en del andre personer i Facebook-gruppen kan nikke genkendende til, da Buydomain.dk hoster omkring 3.000 domæner i Danmark.

Sydsjællands Politi oplyser til Computerworld, at Buydomains.dk tidligere er blevet politianmeldt, og ordensmagten er ved at gennemgå denne sag, som ifølge vicepolitikommisær Ole Tøger Rasmussen ved Sydsjællands Politi umiddelbart beror på tekniske fejl og en misforståelse.

"Næste skridt bliver at se på, om det er noget computerteknisk, eller om det er økonomisk bedrageri," forklarer Ole Tøger Rasmussen.

Teknisk inkompetence

Hvis man spørger den tidligere Buydomains.dk-kunde Johnny Ulriksen, så handler sagen både om teknisk inkompetence og svindel som en naturlig følge af inkompetencen.

Buydomains ejer dømt flere gange tidligere

Johnny Ulriksen har været kunde hos Buydomains.dk siden 2002, men sagde sit abonnement op for omkring to måneder siden.

Han var simpelthen løbet sur i sagerne om forkerte fakturaer, slettede domæner, manglende FTP-adgang, problemer med overflytning til andre webhoteller og senest hævede beløb på bankkontoen, som tilsammen havde hobet sig op over hans tolerancetærskel.

Senest i weekenden modtog den tidligere kunde på under tyve minutter seks fakturaer dateret i 2011, hvilket den tidligere loyale kunde dog modtog med et skuldertræk.

"Buydomains.dk har ikke styr på sine systemer, og det er slet ikke til at gennemskue regningerne. Det er naturligvis særligt problematisk, hvis man har flere domæner hostet og skal holde styr på alle de mindre betalinger," siger Johnny Ulriksen.

Han trækker dog ikke på skuldrene, når Buydomains.dk går ind og henter penge på hans konto.

"Jeg tror ikke, selskabet handler i ond tro. Men det er jo svindel, når der bliver trukket beløb fra ens konto, uden man ved det. Der er jo nogen hos Buydomains, der trykker på en eller anden knap og får det til at ske," fortsætter han.

Tvunget til at lukke kreditkort

Johnny Ulriksen har i lighed med Rita Linde og en lang andre række kunder andre været nødsaget til at lukke sit Visa/Dankort for at undgå yderligere hævninger fra Buydomains side.

Det skyldes, at selvom Buydomains.dk giver kunderne muligheden for at slette deres kortoplysninger på selskabets hjemmeside, fremgår kortoplysningerne stadig på fakturaerne fra fremtiden og åbenbart også, når Buydomains hiver kontanter ud fra de uvidende kunders konti.

Nu advarer de begge mod hosting-selskabet Buydomains, som har hugget penge fra hundredevis, hvis ikke tusindvis, af danskere.

"Buydomains-kunderne burde virkelig gå ind og kontrollere deres bankkonti. Beløbet er nok trukket som et dollar-beløb, så det burde være nemt at få øje på," siger Johnny Ulriksen.

Hjemmesiden er nede

Hosting-udbyderens egen hjemmeside er lukket ned indtil tirsdag 30. marts på grund af vedligeholdelse (se skærmdump i faktabox her over).

Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med Anne Christine Coppola, der står som ejer af Buydomains.dk.

Hun har ifølge Ekstra Bladet været dømt to gange for cybersquating I Italien i 2008, som også er omkring det tidspunkt, hvor hun blev skilt fra sin amerikanske mand, Brian Coppola, der ifølge en Computerworld-kilder er den tekniske hjerne bag Buydomains.dk fra sit firma Net free.

Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med Joan Svane, som ifølge den tidligere Buydomains-kunde Johnny Ulriksen både udgør kundeservicen hos hosting-udbyderen og er mor til Anne Christine Coppola.

I mediernes søgelys

Udover bunker af blogs og debatforum med de rasende Buydomains-kunder har hosting-selskabet tidligere været i mediernes søgelys flere gange.

Blandt andet skrev Computerworld, at Buydomains lukkede for kundeadgangen til selskabet i 2004.

I 2003 tabte Buydomains en sag om cybersquating mod Farums daværende borgmester, Peter Brixtofte, om domænet www.peterbrixtofte.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.