Hosting-selskabet Buydomains har i flere tilfælde selv trukket beløb fra kundernes konti uden nogen grund. En kunde har nu med en Facebook-gruppe politi anmeldt selskabet.

Rasende domæne-ejere politianmelder hosting-tyv

Kunderne hos webudbyderen Buydomains har fået nok af fakturaer fra fremtiden, og at selskabet nu også stjæler penge fra deres bankonti. Selskabet er derfor meldt til politiet.

Hostingselskabet Buydomains.dk er lagt for had på nettet af rasende web-kunder.

Flere af kunderne kalder direkte selskabet et svindelforetagende. Debatten raser blandt andet på forbrugersitet trustpilot.dk, hvor debattøren Trine skriver:

"Buydomains er ren svindel - eller ihvertfald bondefangeri."

Årsagen til forbitrelsen er, at Buydomains.dk har sendt mystiske regninger dateret i år 2011 til betaling i år 2009 og 2010.

Hvad værre er, at selskabet ifølge flere kilder i det seneste år har trukket uretmæssige beløb direkte på de kontokort, som kunderne har oplyst til Buydomains.dk ved deres domæneregistrering.

"Det svarer jo til, at jeg køber en kjole hos et firma på nettet, og så kjolefirmaet lige trækker lidt mere på min konto nogle uger efter, fordi de har mine kontooplysninger," siger Rita Linde til Computerworld, efter hun har været en af bannerførerne i kampen mod Buydomains.dk.

Politiet går ind i sagen
Rita Linde har oprettet Facebook-gruppen "Har du oplevet noget lignende med Buydomains.dk?!", hvor der i skrivende stund er 87 medlemmer. I går anmeldte hun selskabet til Sydsjællands Politi, efter hun tre gange i løbet af det seneste halve år er blevet fratrukket beløb fra sin bankkonto som betaling til hendes årsabonnement.

I alt beløber hendes tab sig til godt 2.000 kroner fordelt på firma- og privatregistreringer, hvilket en del andre personer i Facebook-gruppen kan nikke genkendende til, da Buydomain.dk hoster omkring 3.000 domæner i Danmark.

Sydsjællands Politi oplyser til Computerworld, at Buydomains.dk tidligere er blevet politianmeldt, og ordensmagten er ved at gennemgå denne sag, som ifølge vicepolitikommisær Ole Tøger Rasmussen ved Sydsjællands Politi umiddelbart beror på tekniske fejl og en misforståelse.

"Næste skridt bliver at se på, om det er noget computerteknisk, eller om det er økonomisk bedrageri," forklarer Ole Tøger Rasmussen.

Teknisk inkompetence
Hvis man spørger den tidligere Buydomains.dk-kunde Johnny Ulriksen, så handler sagen både om teknisk inkompetence og svindel som en naturlig følge af inkompetencen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning