Artikel top billede

Thorborg: Krisen er en gave til it-iværksættere

I krisetider trækker etablerede virksomheder sig fra projekter og leder efter billigere leverandører. Det er en gylden mulighed for iværksættere, mener Martin Thorborg.

"Enhver krise er en gave til it-iværksættere."

Sådan lyder ordene fra direktør Martin Thorborg, der selv i sin tid stiftede Jubii og SpamFighter, der senere blev til million-succeser.

Mens de fleste vader rundt og grubler defensivt over at forsvare markedsandele i krisen, så ser andre gyldne muligheder.

"Nogle vil gå på røven, og det er ikke alle iværksættere, der vil få det skægt, men en krise ryster posen," siger Martin Thorborg.

Han peger på, at under kriser trækker de store virksomheder sig fra projekter, der ligger i udkanten af deres kerneområder. Og samtidig leder alle med lys og lygte efter billigere leverandører.

"Så det er et perfekt tidspunkt. Krisen åbner muligheder. Og mit råd er at kaste sig ud i iværksætteriet," siger han.

Hvis du har nosser til det

Martin Thorborg advarer dog samtidig om, at det kan være et hårdt fag.

"Altså hvis man har et iværksætter-gen i sig, så er det et fint tidspunkt. Men hvis man lige er blevet fyret og er stresset og rent ud sagt ikke har nosserne til at rende rundt og ikke vide, hvad man tjener næsten måned, så skal man ikke starte nu," siger han.

Men der er lige nu gode muligheder for at starte op - også for it-folk og andre, der måtte være blevet fyret.

"Bare fordi man er blevet fyret, så skal man ikke starte sit eget. Men det er klart, at hvis man ikke kan finde noget andet. Så kan det være en god idé at prøve af, men man skal mærke på sig selv, om man har lyst til det," siger den tidligere iværksætter.

Fortaler for amerikansk model

Grundlæggende mener Martin Thorborg ikke, at politikerne skal gøre noget særligt for at fremme iværksætteriet.

Men en amerikansk model tiltaler direktøren.

"Hvis man tvinger det offentlige til at indkøbe varer hos iværksættere, vil det gøre meget for innovationen," siger Martin Thorborg.

Han forklarer, at det kan være krav om, at to-tre procent af indkøbene skal gå til nye spillere.

"Det betyder ikke så meget for de etablerede - men vil få stor positiv effekt for innovationen. Og iværksættere vil fortsat kæmpe om ordrerne," siger han.

Martin Thorborg, der selv er bosat i USA fortæller, at det er en model, der har fungeret i USA.

"Så hvorfor ikke i Danmark?" spørger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere