Artikel top billede

Må du fistre rundt på Facebook i arbejdstiden?

De danske arbejdspladser er stort set enige om, hvorvidt deres ansatte må bruge Facebook i arbejdstiden. Se deres holdning her.

Kun hver fjerde danske arbejdsgiver har regler for brug af sociale medier.

Fem procent har lukket for de ansattes adgang til Facebook i arbejdstiden.

"I vores virksomhed er der ikke plads til at bruge tid på Facebook. Det er ikke det, vi har folk ansat til," lyder en af kommentarerne i den undersøgelse, som it-virksomheden EMC sammen med Userneeds har udarbejdet om holdningen til brug af sociale medier på offentlige og private arbejdspladser i Danmark.

Det er direktører og ledere med it-ansvar, der er blevet spurgt om, hvorvidt de har regler for anvendelse af Facebook, Twitter, LinkedIn og andre sociale medier.

Dem kan du læse mere om her.

Stor frihed

Og der er generelt stor frihed til at pleje de digitale relationer i arbejdstiden i virksomheder og offentlige institutioner, viser undersøgelsen.

25 procent af alle danske arbejdspladser har i dag regler for de ansattes brug af sociale medier i arbejdstiden.

Det er de offentlige institutioner, der fører an her, og har 41 procent af dem har regler for brugen.

"Selv om vi på det seneste har set eksempler på, at medarbejdere kan gøre sig uheldigt bemærket via sociale medier, så er der generelt meget lidt fokus på at adfærdsregulere brugen af sociale medier på danske arbejdspladser," siger Carsten Højerup, direktør i EMC Danmark.

Han mener dog, at man godt kan forestille sig, at det er et område, som arbejdsgivere vil blive stadig mere opmærksomme på i fremtiden.

Fem procent har lukket for FB

Opmærksomheden på de ansattes anvendelse af sociale medier stiger i takt med organisationens størrelse. 35 procent af alle arbejdspladser med flere end 10 ansatte har politikker på området, mens tallet er 17 procent for arbejdspladser med under ti ansatte.

Fem procent af de spurgte virksomheder har helt blokeret for brugen af sociale medier i arbejdstiden.

Igen topper de offentlige arbejdspladser med næsten otte procent, mens fire procent af de private virksomheder har valgt at lukke af for brugen af Facebook og beslægtede medier i arbejdstiden.

Hovedparten af de ledere, som har valgt at blokere helt for brugen af sociale medier, angiver tidsspilde som årsagen.

"Da ikke alle kender begrænsningens kunst, har vi måtte forbyde brug af den slags tjenester," og: "Facebook er en tidsrøver, der ikke bør anvendes i arbejdstiden," lyder et par af chef-kommentarerne

I alt medvirker 250 direktører, ledere og selvstændige i undersøgelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere