Artikel top billede

Myndigheder får milliardhandel for TDC til at kollapse

Opdateret: De schweiziske konkurrencemyndigheder aflyser TDC's salg af det schweiziske datterselskab Sunrise til France Telecom.

En stort anlagt fusion, som i første omgang ville indbringe TDC 11 milliarder kroner, ser nu ud til falde til jorden.

Fusionen drejer sig om en sammenlægning af TDC's schweiziske datterselskab Sunrise samt France Telecoms Orange i Schweiz.

Det ny selskab ville sende 11 milliarder kroner ned i TDC's kasse, mens det danske teleselskab stadig ville eje 25 procent af det ny fusionsselskab.

"De schweiziske konkurrencemyndigheder har informeret France Telecom S.A. og TDC A/S om, at den plan-lagte fusion af deres respektive datterselskaber, Orange og Sunrise, er blevet afvist," skriver TDC i en pressemeddelelse.

TDC solgte ud af Sunrise i november sidste år, og kort tid efter hev kapitalfondene, der ejer TDC, seks milliarder kroner ud af teleselskabet.

"France Telecom og TDC er overraskede over beslutningen, da begge parter er overbeviste om, at sammenlægningen ville have gavnet de schweiziske forbrugere. Uden sammenlægningen vil Swisscom kunne fast-holde sin dominerende position på det schweiziske telemarked," lyder det videre fra TDC i dagens meddelelse.

Detaljer på plads

Det canadiske medie, Canadian Business, bringer et AP-telegram, som citererer de schweiziske konkurrencemyndigheder.

"Selskabet ville som følge en fusionen skabe - sammen med Swisscom - en dominerende kollektiv position på mobilmarkedet," lyder det fra de schweiziske myndigheder.

TDC oplyste for to uger siden, at fusionen var faldet på plads mellem de to selskaber. De afventede således konkurrencemyndighedernes dom.

(Opdateres)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere