Artikel top billede

Nu skal der skabes sammenhæng i ECM-landskabet

Tema: En ny enterprise content management-standard skal skabe en mere gnidningsløs integration mellem forskellige systemer, der kan håndtere informationer i virksomhederne.

Standardiserings-organet OASIS er nu tilsyneladende meget tæt på at godkende CMIS (Content Management Interoperability Services) som en officiel åben standard.

CMIS v. 1.0 skal sikre interoperabilitet mellem enterprise content management systemer til håndtering at informationer i virksomhederne - eksempelvis dokumenter, videofiler og billeder - og til publicering og styring af indhold på inter- og intranet.

CMS Wire skriver, at en afstemning tidligere på ugen gav den nødvendige opbakning til godkendelsen af standarden, og at OASIS derfor nu bare skal stå for ratificeringen.

Det er virksomheder som Microsoft, EMC, IBM, Oracle, SAP og Alfresco, der star bag udarbejdelsen af standarden.

"Som en af grundlæggerne er IBM meget glad og spændt, fordi industrien godkender en interaoperabilitets-specifikation som CMIS," skriver Albert Brown, Industry Solutions and Emerging Standards hos IBM, i et skrifligt svar til CMS Wire.

"CMIS er fantastisk for vores kunder og partnere, fordi den beskytter deres ECM-investering og gør det muligt for dem at opnå større effekt af deres ECM-investeringer," lyder det desuden.

Reaktionen fra open source-leverandøren Alfresco er også overordentlig positiv.

"Vi har ventet på denne standard næsten hele Alfrescos liv, og nu den er her, er det fantastisk ... Vi har tænkt os at udvikle et økosystem af applikationer og partnere med denne nye standard," skriver Alfresco-CTO John Newton til CMS Wire.

ECM buldrer frem

ECM som begreb er skudt frem i de senere år i takt med de stigende data-mængder i virksomhederne og det stigende behov for at kunne dele viden og leve op til diverse lovgivningsmæssige krav om data-håndtering.

Langt hen ad vejen bygger ECM på ESDH-tankegangen, men der er tale om en bredere teknologi-definition, hvor alle slags information bliver håndteret og styret af systemerne.

Blandt de største leverandører finder man virksomheder som EMC, Microsoft og IBM, men der er også en hel underskov af mindre leverandører, ligesom det endnu er meget forskelligt, hvad leverandørerne definerer som ECM.

Mens EMC's Documentum og Microsofts Sharepoint er en slags digitale schweizerknive, så findes der også de mere rene ESDH-løsninger, der eksempelvis ikke kan håndtere intranettet, kollaboration og forskellige former for projektstyring.

Hvis man skal tro Gartner, er de rene ESDH-løsninger dog mest af alt et levn fra fortiden.

"Jeg tror ikke længere, at jeg vil bruge det udtryk. Det smager af dengang, hvor man havde selvstændige dokumenthåndterings-systemer," sagde Peter Suhr fra Gartner til Computerworld for nylig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere