Artikel top billede

Afløseren for digital signatur, NemID, har nu fået nyt design. Nøglekortet rummer engagnskodeord, som styrker sikkerheden i den nye løsning. Foto: Mads Bang

Digital signatur-afløser forsinket - igen

NemID, der skal afløse den digitale signatur, bliver først taget i brug 1. juli næste år. Den nye forsinkelse skal sikre, at løsningen virker stensikkert fra dag et.

Det store dyr i åbenbaringen om digital borgerservice i Danmark hedder digital signatur - og det kommer det til i næsten et år endnu. For afløseren, NemID, der skal leveres af det
PBS-ejede DanID, går først i luften næste år.

Planen var oprindeligt, at signaturen skulle rulles ud allerede fra november. Men i sommer meldte DanID om en mindre forsinkelse - og nu er DanID blevet enig med IT- og Telestyrelsen om at udskyde lanceringen.

Johnny Bennedsen, som er administrerende direktør for DanID, forklarer, at udformningen af NemID-løsningen ligger fast. Men der er en del arbejde, som skal på plads inden NemID kan rulles ud til de mellem 2,5 og 3 millioner danskere, der ifølge målsætningen skal bruge signaturen.

"Vi skal være stensikre på, at det virker. Løsningen skal sidde lige i plet første gang, når det er en løsning rettet mod så mange brugere," siger Johnny Bennedsen.

Lang tjekliste

Han mener, at det er en god løsning, som parterne omkring signaturen er fundet frem til. Til gengæld har det været nødvendigt at udskyde lanceringen.

"Der er mange ting, som er mere tidskrævende, end folk forestiller sig," siger Johnny Bennedsen, som forklarer, at der skal laves brugertest, performancetest, koordination med de forskellige bankers edb-centraler, en grundig revision, to eller tre uvildige sikkerhedsundersøgelser, og juraen skal også på plads.

Når NemID er på plads, regner DanID til gengæld med, at gennemføre en hurtig og meget omfattende omlægning, så der er mellem 2,5 og 3 millioner brugere af signaturen ved udgangen af næste år. DanID forventer at kunne konvertere omkring 600.000 netbankkunder til den nye løsning hver måned, når først processen er sat i gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere