Artikel top billede

Google opgraderer Android til version 2.2

Den nye version af Android indeholder forbedrede funktioner til erhvervsbrug, en gedigen forbedring af ydelsen samt understøttelse af Flash.

Computerworld News Service: Kodenavnet "Froyo" er en sammentrækning af "frozen yogurt" eller på dansk "frossen yoghurt". Android 2.2 indeholder mere end 20 nye funktioner til erhvervsbrug, fortæller Vic Gundotra, der er vice president of engineering hos Google.

Heriblandt finder man integration med meddelelsessystemet i Microsoft Exchange og egenskaber såsom autoopdagelse af konto og forbindelse til det globale adressekartotek i Exchange samt kalendersynkronisering.

"Vi er blevet mere Microsoft Exchange-venlige," siger Gundotra, da han introducerer Android 2.2 ved konferencen Google I/O i San Francisco.

Herudover er der inden for enterprise-området tilføjet API'er til styring af enhedspolitik, hvilket gør det muligt for udviklerne at skrive sikkerhedsapplikationer med funktioner som fjernsletning, minimumskrav til kodeord og tidsindstilling af hvornår skærmen låses, fremhæver Google.

"I takt med at Android-optaget er eksploderet, har folk taget disse enheder med på arbejde," siger Gundotra.

Froyo indeholder en API til backup af applikationers data og en API til kommunikation fra cloud til enhed. Enheder med Android 2.2 kan også fungere som håndholdte netværks-hotspots med såkaldt Wi-Fi-tethering.

Opgraderingen af styresystemet giver også en forbedring af applikationers ydelse på to til fem gange ved hjælp af en såkaldt just-in-time-compiler, der kører sammen med den virtuelle maskine Dalvik.

Forbedret browser

Android 2.2 vil i de kommende uger blive gjort tilgængelig for udstyrsproducenterne og open source-miljøet. Udviklere kan downloade Android SDK og NDK (native development kit) fra Androids udviklersite.

Android 2.2 understøtter Flash 10.1 og Adobe AIR (Adobe Integrated Runtime). "Det viser sig, at folk rent faktisk bruger Flash," siger Gundotra i et slet skjult udfald mod Apples afvisning af Flash på enheder såsom iPhone og iPad. Adobe har netop udgivet en offentlig beta-version af Flash Player 10.1 til Android, oplyser en repræsentant fra Adobe.

Også Androids browser bliver forbedret i version 2.2 med anvendelsen af V8 JavaScript-motoren, der også ligger under kølerhjelmen på browseren Google Chrome.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere