Her er Danmarks bedste CIO 2010

Årets CIO 2010: En kæmpefusion af seks forskellige virksomheder er en kæmpe it-mæssig udfordring, som årets CIO har gennemført med bravur. Mød Danmarks allerbedste CIO.

Årets CIO 2010 hedder Michael Moesgaard.

Han er til daglig koncern it-direktør i Dong Energy.

Og det er et job han er enormt dygtig til.

Så dygtig at han netop er blevet kåret til den bedste af sin slags af et dommerpanel bestående af en række prominente personligheder fra og omkring den danske it-branche.

Stærke innovative tiltag
Årsagen til, at netop Michael Moesgaard udmærker sig blandt i alt fem finalister, der bestemt også kan deres kram, er ifølge juryen, at han ud over at være et stort organisatorisk talent også har formået at drive en række innovative tiltag i forhold til den måde, hvorpå energisektoren producerer distribuerer og sælger energi på.

Blandt andet smarthub og powergrid, som blandt andet er en forudsætning for, at vi kan få fuld udbytte af den energi, der produceres ved hjælp af vindmøller.

"Der er ingen tvivl om - heller ikke hos Michael's chefer og kolleger - at Michael har en meget stor aktie i den succeshistorie, som IT er blevet hos Dong Energy.

Det er tydeligt, at Michael i stigende grad nyder respekt fra alle interessenter i organisationen, ikke kun for sit IT-bidrag men også i høj grad fra sit bidrag til forretningen," lyder det i juryens begrundelse.

Forretningen er det vigtigste
En af de ting, der kendetegner Michael Moesgaards ledelse, er en stor forståelse for de forretningsmæssige aspekter i det at lede en stor it-organisation.

I forbindelse med den enorme fusion mellem energiselskaberne Dong, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og Nesa til selskabet Dong Energy, der blev igangsat i 2005, har Michael Moesgaard således bevaret fokus på det, der er vigtigst.

Nemlig forretningen.

"Under fusionen var det vigtigste at komme ud over stepperne og komme i mål. Vi kunne ikke have, at fusionen væltede på grund af it. Det vigtigste var at beskytte selskabets samlede omsætning på 40 milliarder kroner," har Michael Moesgaard tidligere sagt til Computerworld.

Det er da også noget topledelsen i Dong Energy har lagt mærke til.

Blandt andet fortæller hans chef, CFO Carsten Krogsgaard Thomsen, til juryen, hvorledes Michael er vokset i sin rolle gennem årene og i dag er yderst kompetent til at gennemskue komplekse forretnings-processer.

Og respekten går begge veje.

"Det er en stor ære," siger Michael Moesgaard, efter han har fået overrakt prisen.

"Men man bliver ikke årets CIO uden ledelsens opbakning," siger han, og glemmer ikke at pointere, at prisen ikke mindst skyldes hans dygtige medarbejderstab.

Hele historien om Dong Energys it-direktør kan du læse her.

På næste side får du dommerpanelets begrundelse i sin fulde længde.

Du kan læse mere om de øvrige nominerede her.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.