Her er Danmarks bedste CIO 2010

Årets CIO 2010: En kæmpefusion af seks forskellige virksomheder er en kæmpe it-mæssig udfordring, som årets CIO har gennemført med bravur. Mød Danmarks allerbedste CIO.

Årets CIO 2010 hedder Michael Moesgaard.

Han er til daglig koncern it-direktør i Dong Energy.

Og det er et job han er enormt dygtig til.

Så dygtig at han netop er blevet kåret til den bedste af sin slags af et dommerpanel bestående af en række prominente personligheder fra og omkring den danske it-branche.

Stærke innovative tiltag
Årsagen til, at netop Michael Moesgaard udmærker sig blandt i alt fem finalister, der bestemt også kan deres kram, er ifølge juryen, at han ud over at være et stort organisatorisk talent også har formået at drive en række innovative tiltag i forhold til den måde, hvorpå energisektoren producerer distribuerer og sælger energi på.

Blandt andet smarthub og powergrid, som blandt andet er en forudsætning for, at vi kan få fuld udbytte af den energi, der produceres ved hjælp af vindmøller.

"Der er ingen tvivl om - heller ikke hos Michael's chefer og kolleger - at Michael har en meget stor aktie i den succeshistorie, som IT er blevet hos Dong Energy.

Det er tydeligt, at Michael i stigende grad nyder respekt fra alle interessenter i organisationen, ikke kun for sit IT-bidrag men også i høj grad fra sit bidrag til forretningen," lyder det i juryens begrundelse.

Forretningen er det vigtigste
En af de ting, der kendetegner Michael Moesgaards ledelse, er en stor forståelse for de forretningsmæssige aspekter i det at lede en stor it-organisation.

I forbindelse med den enorme fusion mellem energiselskaberne Dong, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og Nesa til selskabet Dong Energy, der blev igangsat i 2005, har Michael Moesgaard således bevaret fokus på det, der er vigtigst.

Nemlig forretningen.

"Under fusionen var det vigtigste at komme ud over stepperne og komme i mål. Vi kunne ikke have, at fusionen væltede på grund af it. Det vigtigste var at beskytte selskabets samlede omsætning på 40 milliarder kroner," har Michael Moesgaard tidligere sagt til Computerworld.

Det er da også noget topledelsen i Dong Energy har lagt mærke til.

Blandt andet fortæller hans chef, CFO Carsten Krogsgaard Thomsen, til juryen, hvorledes Michael er vokset i sin rolle gennem årene og i dag er yderst kompetent til at gennemskue komplekse forretnings-processer.

Og respekten går begge veje.

"Det er en stor ære," siger Michael Moesgaard, efter han har fået overrakt prisen.

"Men man bliver ikke årets CIO uden ledelsens opbakning," siger han, og glemmer ikke at pointere, at prisen ikke mindst skyldes hans dygtige medarbejderstab.

Hele historien om Dong Energys it-direktør kan du læse her.

På næste side får du dommerpanelets begrundelse i sin fulde længde.

Du kan læse mere om de øvrige nominerede her.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Endnu et sikkerhedsselskab er blevet offer for SolarWinds-angrebet
SolarWinds-kædeangrebet viser nu, hvordan hackerne som en virus hopper fra virksomhed til virksomhed. Det sidste offer i rækken er endnu en cybersikkerhedsvirksomhed.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.