Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC sænker priser efter kritik fra konkurrenter

Det bliver nu billigere for fremmede udbydere at leje sig ind for at levere ip-tv i TDC-nettet. Prisfaldet er tankevækkende, lyder det fra Telenor.

Prisen for at levere ip-tv i TDC's kobbernet er for høj.

Det mener Telia og Telenor. De to teleselskaber henviser til lejeprisen for den såkaldte ip-multicast-teknologi, som giver dem mulighed for at levere ip-tv i de dele af TDC's net, hvor de to selskaber ikke selv har hardware - typisk i tyndere befolkede områder.

Nu vælger TDC imidlertid at sænke prisen til det halve per 1. juli.

"Det er en diskussion, som har været i branchen i et godt stykke tid - faktisk de sidste måneder. Og vi har lyttet til kritikken, som Telenor og Telia har rejst," siger koncernstrategichef Eva Berneke fra TDC.

Hun vurderer, at selskabet med prisændringen kommer på forkant med den regulering, som senere måtte komme.

"Vi vil rigtig gerne udnytte vores infrastruktur, og vi vil meget gerne have, at Telia og Telenor bruger den gode infrastruktur, som vi har. Det gælder også andre tjenester end telefoni, og derfor har vi været lydhøre over for det," fortæller Eva Berneke.

Telenor opgav ip-tv

Regulatorisk chef hos Telenor, Nicholai Kramer-Pfeiffer, rejste forleden kritikken af TDC's prisniveau i dagbladet Børsen.

"Det er tankevækkende, at prisen falder 50 procent fra den ene dag til den anden, efter at der er skrevet om det i medierne," siger han nu til Computerworld.

Ifølge ham er det endnu ikke til at vurdere, hvorvidt prisfaldet gør det attraktivt for Telenor at levere et tillægsprodukt som ip-tv via TDC's net. Han mener, at prisen kom fra et "eksorbitant" prisniveau, og at prisen derfor stadig kan være for høj.

I december sidste år skrinlagde Telenor sine planer om at levere ip-tv via bredbånd. Nicholai Kramer-Pfeiffer mener, at TDC's prisniveau var afgørende.

"Det var ikke muligt med den pris, som TDC havde, og det spillede i høj grad ind," siger Telenor-chefen.

Eva Berneke tvivler dog på, at TDC tog så høj en pris, at det underminerede Telenors forretning for ip-tv.

"Jeg er ikke helt sikker på, at Telenor alene opgav deres satsning for ip-tv af den grund, at de fandt vores priser for høje," siger hun og uddyber:

"Det er jo et relativt komplekst produkt at få til at fungere rent teknisk, og det var også noget, der tog lang tid for dem at lancere i Sverige. Det har også taget os lang tid at få det i markedet.".

For nylig lød det fra tjenesteudbyderen Waoo, at det er umuligt at lave et konkurrencedygtigt triple play-produkt med internet, telefoni og tv som fremmed udbyder i TDC's fibernet. Det var dog forhandlingsretorik, mente vicedirektør Ole Hvelplund fra TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere