Dating-tjenester tjener ingen penge

Danmarks førende kontaktsteder på internettet, dating.dk og scor.dk, har massiv succes hos brugerne, men ingen af tjenesterne har endnu formået at tjene de helt store penge på deres trafik. Efter et fejlslagent udlandseventyr sidste år vil scor.dk nu satse endnu hårdere i Danmark.

Med henholdsvis godt 100.000 og 400.000 brugere/ profiler (ifølge egne tal) har erotiksiden scor.dk og datingsiden dating.dk på kort tid udviklet sig til at være blandt Danmarks mest besøgte hjemmesider på nettet. Men selvom begge tjenester har en stor andel af de for annoncørerne så attraktive unge brugere, vælter pengene ikke ligefrem ned i kasseapparatet.

Det fremgår af de seneste regnskaber for selskaberne bag kontaktstederne. Selskabet bag dating.dk hedder Freeway ApS og regnskabet dækker perioden 1. september 1999 til 31. december 2000.

Dating tjente småpenge sidste år

Her kan man læse, at Freeway havde et bruttoresultat (inden lønudgifterne er betalt) på lidt over to millioner kroner i perioden og et resultat efter skat på 142.471 kroner. Lønudgifterne løb op i 1,9 millioner kroner.

Selskabet bag scor.dk hedder Scor ApS, og heller ikke her skovler indehaverne penge ind. Scor ApS blev etableret som anpartsfirma i efteråret 1999, men har eksisteret som interessentselskab i længere tid.

Af regnskabet for det første regnskabsår fremgår det, at Scor ApS havde et bruttoresultat på godt en million kroner og et driftsresultat på minus en halv million kroner. Inklusive ekstraordinære indtægter endte regnskabsåret for scor.dks vedkommende med et lille underskud på 353.000 kroner.

Manden bag scor.dk, direktør Lars Castenlund-Svendsen,forklarer, at selskabet sidste år brugte 700.000 kroner på at etablere nye scor-hjemmesider i andre europæiske lande, men at det ikke lykkedes at få ordentligt fodfæste. Det er hovedårsagen til, at regnskabet er belastet af røde tal på bundlinien.

Mislykket udlandseventyr

- Udlandet er ikke gået, som vi regnede med. Sidste år oprettede vi filialer i Sverige og Norge, og vi prøvede også at komme ind på det tyske og engelske marked, men det var sværere, end vi havde troet, siger Lars Castenlund-Svendsen.

Han regner med, at scor.dk og de tilhørende aktiviteter såsom et par swingerklubber og datterselskabet Seksuel Kulturformidling, der ejes i samarbejde med EkstraBladet, giver et lille overskud næste år.

Hvad angår omsætningen, så ender den på mellem seks og syv millioner kroner i år medregnet Seksuel Kulturformidling og klubberne.

Scor.dk har i dag to ansatte i Norge. Samtidig forhandler selskabet med et svensk firma om at rekruttere folk til det svenske kontor. I England og Tyskland derimod er der ikke meget mere end en hjemmeside. Efter sidste års fiasko besluttede Lars Castenlund-Svendsen at neddrosle aktiviteterne i de to lande for primært at koncentrere indsatsen om Danmark.

- Planen er at fastholde positionen i Danmark og øge markedsandelen. Jeg mener langt fra at vi er nået mætningspunktet endnu herhjemme. Det er svært at sige, hvor vi står om fem år, men den overordnede ambition er at blive den førende erotiske portal i Skandinavien med et net at klubber, der understøtter konceptet, siger Lars Castenlund-Svendsen.

Han afslører, at endnu en swingerklub er på vej i jylland ?tæt på grænsen?. Samtidig vil scor.dk i fremtiden også satse lidt mere på ?den pæne del af dating-segmentet?, som han udtrykker det.

Det har ikke været muligt at træffe nogen i Dating-selskabet Freeway for en kommentar til selskabets økonomi og fremtidige strategi.

Relevante links:

dating.dk

scor.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere