Dommer godkender Dixa-ransagning

Lyngby Politis ransagning af privatadressen hos det krakkede Dixa Nets stifter Basse Bergqvist blev fredag middag blåstemplet af retten i Lyngby.

Retten i Lyngby gav fredag ved middagstid politiet medhold i, at det var i orden at ransage privatadressen hos Dixa Nets eks-direktør og stifter, Basse Bergqvist, i forbindelse med svindel-sigtelserne i mod ham.

Samtidig blåstemplede retten i en kendelse, at politiet har beslaglagt en række effekter fra den tidligere formand for Foreningen af Internet Leverandører.

Basse Bergqvist og hans forsvarer, advokat Finn Walther Petersen, havde klaget over, at politiet foretog ransagning af hans privatadresse uden en dommerkendelse og over, at politiet i forbindelse med ransagningen beslaglagde en række effekter.

Ifølge dommeren var politiets fremgangsmåde fuldt lovlig, og dermed lykkedes det ikke at stikke en kæp i hjulet på efterforskningen af anklagerne om blandt andet opfordring til tyveri og skyldnersvig i kølvandet på Dixa Nets kollaps.

Anklager tilfreds

Basse Bergqvist ønsker ikke at kommentere afgørelsen, og hans advokat Finn Walther Petersen har ikke været at træffe på grund af ferie. Derfor har det ikke været muligt at få oplyst, om kendelsen bliver kæret til Landsretten.

Sagens anklager, vicepolitimester Birgitte Bundgaard fra Lyngby Politi, er ikke uventet tilfreds.

- Det havde vi også regnet med. Vi har hele tiden ment, at vi var på lovligt grundlag, da vi foretog ransagningen, siger Birgitte Bundgaard, der ikke selv har nået at læse kendelsen endnu.

Tilbage står nu kun at afgøre, hvorvidt politiet må beholde alle de beslaglagte effekter indtil efterforskningen er slut. Det spørgsmål afgøres på et nyt retsmøde i begyndelsen af april.

Sagen begyndte i oktober umiddelbart efter Dixa Nets kollaps, da Basse Bergqvist indgav politianmeldelse om indbrud og tyveri af computerudstyr fra selskabets hovedsæde på Enrum Slot i Nordsjælland.

Ifølge oplysninger fremlagt ved Byretten i Lyngby før jul fik efterforskerne umiddelbart efter anmeldelsen et anonymt tip om, hvor de kunne finde gerningsmændene til tyveriet.

Tippet resulterede i anholdelsen af to unge mænd i tyverne, og de har ifølge politiet tilstået at have brudt ind på Enrum Slot og stjålet edb-udstyret. Politiet mener, er tyveriet sket på anmodning af Basse Bergqvist selv.

Lyngby Politi har i forbindelse med sagen foretaget en række ransagninger, og i alt otte personer er eller har været sigtet i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere