Personaleflugt giver minus i chefens løn

Fuld medarbejdertilfredshed eller pengene udebliver på chefens lønseddel. I KMD er medarbejderpleje og loyalitetsprogram styringsværktøjer. Noget tyder på, at værktøjerne virker: Under fire procent af KMDs ansatte valgte at forlade deres job sidste år.

I KMD vil man holde på medarbejderne. Selvfølgelig ikke for enhver pris, men det har sin pris, hvis de ikke gør det: Lever cheferne ikke op til målsætningen om en gennemstrømning på under syv procent af de ansatte, kan det dårlige resultat aflæses direkte på stabsdirektørernes løncheck.
KMDs bløde mål
    Det overordnede mål er at få og beholde de bedste folk. Succeskriterierne er en del af det interne videnregnskab, som KMD styrer efter.
  • KMD skal synliggøre kompetencekrav og karriereveje for 80 procent af de store medarbejdergrupper i 2002.
  • Mindst 80 procent af medarbejderne skal have en medarbejderudviklingssamtale inden for de seneste 15 måneder ved udgangen af 2002.
  • KMD?s afgangsrate for egenopsigelser må ikke overstige syv procent.
  • Mindst 80 procent af medarbejderne skal være tilfredse med de udfordringer, de har i jobbet.
  • KMD vil være blandt den bedste halvdel i Universums undersøgelse af IT-virksomheders image blandt studerende og potentielle medarbejdere med flere års erhvervserfaring.
  • KMD vil være blandt de 50 bedste i Oxford Group-undersøgelsen Danmarks bedste arbejdspladser.
  • Mindst 80 procent af medarbejderne skal tilkendegive, at de alt i alt er tilfredse med personaleledelsen fra deres nærmeste chef.
  • Ti procent af ledige lederstillinger, skal besættes med medarbejdere fra andre forretningsområder eller andre dele af landet for at sikre rotation og udvikling.

? Vi skal fastholde vores kernemedarbejdere, og vi har tre non-finansielle mål for virksomheden: Vi skal lave produkter, som kunden opfatter som bedre end konkurrenternes. Vi skal have den højeste kundetilfredshed. Og endelig skal vi have de mest tilfredse medarbejdere, siger Anders Rosbo, kommunikationsdirektør i KMD.

Målsætningerne kan næppe påstås at være uhørte, men når chefernes resultatløn afhænger af at nå målene, bliver det ikke ved det rene snak.

? Vi undersøger medarbejdertilfredsen en gang i kvartalet, og resultaterne styrer vi efter. Jeg ved ikke, hvor mange andre virksomheder, der direkte styrer på de bløde mål, siger Anders Rosbo.
Kun mellem tre og fire procent af de ansatte i KMD har forladt virksomheden det seneste år. Det betegner Anders Rosbo som tilfredsstillende.

600 uopfordrede ansøgninger

Specielt fordi KMD har kæmpet med sit image som en lidt støvet, offentlig virksomhed fra tiden som Kommunedata.

? Det tager flere år at lave om på et image. Men inden for de seneste fire år har vi ansat 1.000 medarbejdere, og vi har 600 uopfordrede ansøgninger liggende. Sidst vi søgte til en stilling i vores Usability Lab fik vi 200 ansøgninger, fortæller Anders Rosbo.

Gennem målrettet annoncering har KMD formået at tiltrække de udviklere, de har brug for. De har forladt spredhaglsannonceringen, og henvender sig direkte til IT-professionelle i annoncer i fagblade.

? Vi har fået mange fra ICL og Columbus IT Partner for eksempel. Et af vores argumenter er, at vi er en dansk virksomhed. Vi er ikke et datterselskab af en amerikansk virksomhed, så kommandovejene er korte. Det er sjovt at kunne og man kan være med til at ændre noget, siger Anders Rosbo.

Mere om jobloyalitet

Fagligt dødvande fører til jobskift

Risikabelt at spare på medarbejderpleje

Hver fjerde pønser på nyt job

Gode kolleger giver grund til at blive

Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere