Weedbag Novice
08. marts 2015 - 00:39 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Acer 5738 - Pasta og pads

Hej gutter.
Jeg forsøger at få en Acer 5738 ned på nogle lidt mere fornuftige temperaturer (pt. bliver gpu Nvidia G105M over 95c). I den forbindelse har jeg skilt skidtet ad og står nu med et spoørgsmål til de thermal pads/paste der ligger over de diverse chips.
CPU ser ud til at have alm kølepasta
GPU'en har sandsynligvis thermal pad. Den er dog revnet og tørret ud.
Resten har også pads, dog er der to meget kraftige stykker over fbdimm og to andre chips som jeg ikke ved hedder :)

Jeg skifter selvfølgelig pastaen på CPU'en men kan det virkelig passe at der skal bruges pads på en GPU?
Bør jeg skifte de kraftige pads ud som sidder på fbdimm og de to andre chips?
Har bestilt noget "K5 Gummy thermalpaste grease" fra Ebay/Grækenland i håbet om at det kunne gøre det ud for samtlige pads. Hvis nogen har erfaringer med dette produkt er i velkomne til at fortælle lidt.
220661 Ekspert
08. marts 2015 - 08:16 #1
Så på en vidieo at der lavede de kobber plader til at overføre varmen i stedet for de medfølgende pads. I følge video skulle det kunne nedsætte varmen med ca  grader at gøre dette. Det vil måske betyde at dette+ kobberplader vil kunne komme ned på omkring 70 grader og det vil være rigtig fint. Jeg har dog ikke selv erfaringer med disse modifikationer:
https://www.youtube.com/watch?v=bnkQNmKauEc
Start ca 11:40 ind i video hvor han viser dette trick
220661 Ekspert
08. marts 2015 - 08:18 #2
Manglede at skrive at den ville kunne nedsætte temperatur med minimum 10 grader i forhold til standard monteringen.
Weedbag Novice
08. marts 2015 - 10:00 #3
Jeg har også set kobberpladerne, men hvis ikke man har de helt nøjagtige mål skulle de kunne gøre mere skade end gavn. Derfor faldt valget på K5 Gummy. Det store spørgmål er stadig om der skal pads eller paste på GPU cippen og om de kraftige pads også skal skiftes.
220661 Ekspert
08. marts 2015 - 10:45 #4
Godt spørgsmål. Det kan jeg ikke svare på desværre.
Bruger man pads der skal fordele varmen til køleprofilen, så skal man vel ikke putte pasta på chippen? Her burde paden vel overføre varmen?
Weedbag Novice
21. maj 2015 - 22:26 #5
Der skulle pasta på GPU og CPU, resten fik K5 gummy. Resultatet var meget tilfredstillende.
220661 Ekspert
21. maj 2015 - 22:43 #6
Det var da dejligt at høre at du fik løst problemet :-)
Weedbag Novice
21. maj 2015 - 23:11 #7
Ja selv om jeg først forsøgte mig med K5 på GPU'en. Det kommer der ikke noget godt ud af. Trial and error er nu ofte den hurtigste vej frem :)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.