Zole Juniormester
03. januar 2018 - 17:09 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Noget bedre Wifi end yousee's

Hejsa

Jeg overvejer at få sat access points op i mit hus i stedet for at bruges yousee's wifi, da det langt fra køre optimalt.

Jeg har kigget lidt rundt på forumet og kan se mange anbefaler Ubiquiti's access points, og vil tro at sådan 2 stk UniFi UAP‑AC‑LITE i hver ende af mit hus, må være optimalt.

Men mit spørgsmål er så at, jeg har pt kun 4 indgange på min router og bruger allerede dem alle sammen. Så har kigget på en switch, men kan ikke helt finde ud af om det skal være en med poe udgange eller ej, nu der følger     PoE injektor med de der UniFi UAP‑AC‑LITE.
eller dette ikke optimalt ?
ebea Ekspert
03. januar 2018 - 17:47 #1
Hvad med at prøve et MESH WiFi forstærker system. Google's er pt. på tilbud i Elgiganten (købte selv et sæt) ;-)
Og det har virkelig sat skub i mit WiFi
wjens Forsker
03. januar 2018 - 19:05 #2
Jeg har en Unifi (pro udgaven) hængende og har installeret et par stykker andre steder. God erfaring, dækker meget langt. Måske behøver du kun en ved central placering? Eller er det et meget stort hus?

Jeg bruger en switch med poe til at strømforsyne, det sparer lidt plads, men gør ellers ingen forskel. De medfølgende virker naturligvis også.

Jeg har også hørt gode erfaringer med MESH, men har ikke selv haft hænderne på.
Zole Juniormester
03. januar 2018 - 20:10 #3
#1 Jeg ved ikke ret meget om googles mesh system, andet end det jeg kan se på youtube, og der roser de fleste det til skygge. Men er dog stadig skeptisk.

#2 Ja det er da sådan et halv stort hus, på 170 kvm og kælder i den ene ende på ca 40 kvm, og så er huset aflangt, med en masse vægge. Har prøvet med extender men det funker ikke rigtig, bare gennem 2 vægge giver det allerede problemer. Kan selvfølgelig os være yousee's router.

Men er der stor forskel på switch ? eller er det bare og købe den billigste ? med det antal indgange man ønsker og hastighed ? kunne godt tænke mig en, der kunne køre 1000, da vi streamer en del, og nogle gange mange samtidige.
ebea Ekspert
03. januar 2018 - 20:36 #4
#3  -  Hvis du er skeptisk, hvordan kommer du så ud af det, og videre?
jeg har gennem tiden, prøvet en del forskellige opstillinger med extendere, og diverse andre tiltag, uden at have fundet den optimale løsning (og langtfra den forbindelse og hastighed jeg håbede). Jeg har et hus som er på 191 Kvm, og som er rimeligt langt, og med 1. sal på også. Men da jeg opsatte Google's MESH system, da fik jeg fuld dækning i hele huset, og med fuld hastighed på mit WiFi, uanset hvor jeg går i huset.
Og som en ekstra bonus, så rækker det også ud i et ganske stort område af Haven.
Der er også muligheden for, at du kan tilføje ekstra enheder, for at øge dækningen yderligere, hvis det skulle være nødvendigt. Der kan oprettes Gæste netværk, begrænsning på hvem der må bruge hvad, og hvornår, plus flere ekstra features.
Zole Juniormester
04. januar 2018 - 07:45 #5
#4 okey, nu var det ikke for at starte en diskussion, om hvorvidt det ene er bedre end det andet, og dine erfaringer med det.
Min skeptisk, ligger meget i alle de gode anmeldelser der ligger omkring det over alt, har på nuværende kun kunne finde en dårlig anmeldelse, men har derimod kunne læse en del blandede følelser omkring det, på forskellige forums. Og det virker meget som om, Google enten fjerne/flytter de dårlige anmeldelser. De har jo tros alt den største søgemaskine, langt de fleste bruger, og dertil også youtube, som mange os bruger.
Kort og godt, så var min plan at købe en switch, og en UniFi UAP‑AC‑LITE, til at starte med, da økonomien, ikke er til 2 stk til at starte med, har ca. en lille tusse pt, så jeg har slet ikke tænkt i baner som google wifi, da det koster 26/2700kr, dog i øjeblikket 1999 kr hos elgiganten.

Men det eneste jeg endelige søgte svar på, var info vedrørende køb af switch, da jeg ikke aner en pind om dette.
wjens Forsker
04. januar 2018 - 10:17 #6
Køb en 1000-switch, de er kun en smule dyrere end de langsomme.
Kunne være den her:
https://www.proshop.dk/Switch/D-Link-DGS-1008D-8-Port-GLAN-switch/240515
Hvis ellers 8 porte er nok. Træk et kabel fra din Yousee til switchen og sæt alle øvrige i her. Så tror jeg at du er godt kørende.

Glem POE, det er ikke vigtigt til privat brug og koster. Så ville der være mere værdi i at købe UAP-AC-PRO udgaven (3 antenner i stedet for 1, længere rækkevidde).
Zole Juniormester
04. januar 2018 - 19:26 #7
Super tak for hjælpen
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Kom lettere i mål med Deep Learning
I dette whitepaper får du viden om de forskellige teknologier samt en hurtig introduktion til IBM PowerAI. Det er en ”enterprise-ready” software stack bestående af udvalgte frameworks og IBM-produkter til brug indenfor Deep Learning (DL).