Eva Juniormester
05. januar 2018 - 11:33 Der er 8 kommentarer og
1 løsning

Ubs-kontakt på kamera virker ikke

Har to ældre kameraer (Nikon D60 og D80). De har naturligvis begge UBS-indgange, så jeg kan overføre billeder til computeren. Det virker fint på D60 men pludselig er der nul kontakt til D80-eren. Når jeg sætter UBS-stikket i, er der overhovedet ingen reaktion. Hvad kan der være sket? (der er gået nogle måneder siden sidst jeg skulle overføre billeder). Kan det være noget i instillingen på kameraet, jeg er kommet til at pille ved? eller....? Har lige støvsuget indgangen, i tilfælde der skulle sidde støv, men det hjalp ikke.
Bliver superhappy hvis nogen kan hjælpe! :)
poko1 Ekspert
05. januar 2018 - 13:48 #1
Du tænder vel først Kameraet efter at Kablet er tilsluttet? Og så mener du nok USB ikke sandt?
nu skriver du jo ikke på hvilket Windows system. Men hvis Win 10 så se billedet om du har nogle bemærkninger i din Enhedshåndtering, se også der foroven om den kan finde det der?
https://ibb.co/jEK3Pw
milter Ekspert
05. januar 2018 - 14:03 #2
Er der valgt "Mass storage" i menuen som anvist på side 67 og frem i vejledningen herunder:

https://cdn-10.nikon-cdn.com/pdf/manuals/noprint/D80_noprint.pdf

Husk at vente med at tænde din D80, til den er blevet tilsluttet via USB. Hvis det ikke virker, så prøv at genstarte din PC med kameraet tilsluttet og tændt. Hvis det heller ikke virker, så prøv at vrikke forsigtigt på USB-kablet i kameraets tilslutning.

Virker din D80 ellers ok, kan du f.eks. se billederne på det i kameraets preview? Hvis alt andet ellers er i orden, kan du sikkert overføre dine billederne fra kameraets hukommelseskort via en kortlæser dom den i linket herunder. Eller, hvis du er heldig, så findes der allerede en kortlæser på din PC.

http://www.edbpriser.dk/kortlaeser/delock-usb-20-cardreader-all-in-1-id-777213.aspx
milter Ekspert
05. januar 2018 - 14:07 #3
PS. Jeg går ud fra, det er det samme kabel, du bruger til både din D60 og din D80?
Eva Juniormester
05. januar 2018 - 14:35 #4
Tusind tak for dine flotte svar, Milter! :)
Ja, mener selvfølgelig USB, bytter altid om på disse to bokstaver.
Og Ja, starter selvf. først kameraet når kablet er tilsluttet
Og ja, det er samme kabel
Har W. 10, men det har ikke noget at sige, siden det har virket upåklageligt ellers.
Tror ikke det hjælper at genstarte, når D60 virker, men ikke D80.
Og ellers virker alt andet i kameraet.
Skal prøve det med at vrikke lidt med kontakten. Og skal få tjekket på side 69 og frem.
Tak for tips med kort/kortlæser.
Vender tilbage lidt senere i dag. :)
poko1 Ekspert
05. januar 2018 - 15:25 #5
Jeg fik ikke svar angående Enhedshåndteringen og spørgsmål om Win 10 var jo i forbindelse med at findeadgangen til Enhedshåndtering derfra men undskyld min indblanding
Eva Juniormester
05. januar 2018 - 16:58 #6
Kæmpestort undskyld poko1!!! Jeg havde overset dit svar (læste det hele som et), og siden der var en masse der skete samtidig hjemme hos mig, overså jeg dette. Tusind tak for svar, også til dig!! :) Jeg skal svare på det hele/undersøge ting, lidt senere! :)
Eva Juniormester
05. januar 2018 - 17:47 #7
Hej igen. Så er alle punkter I nævner, tjekket/efterprøvet. Alt ok i forhold til dette, både hvad USB og indstillinger angår, så det må være selve kontakten det er galt med. Ser nu, at den ser en anelse anderledes ud på D80 end på D60, (ser ud som om der 'mangler' noget på D80). Er kontakten skadet, så er der nok ikke noget at stille op.
Tusind tak igen for jeres hjælp!! :D
MKJDK Praktikant
13. marts 2018 - 16:36 #8
Hej Eva...
Såfremt stikket i kameraet er gået i stykker, kan løsningen være at investere i en kortlæser. Dvs du tager memorykortet ud af kameraet og putter i denne kortlæser, som er forbundet med usb til din computer, hvorfra dine billeder ville kunne åbnes i "denne computer" under et nyt drev.
Mvh Martin
www.silkefoto.dk
Eva Juniormester
14. marts 2018 - 08:04 #9
Hej Martin! Tusind tak for dit svar. Kameraet er solgt :)
Mvh Eva
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.