Stefan Kjær Olsen Praktikant
13. januar 2018 - 15:13 Der er 12 kommentarer

Macbook Pro beder om adgangskode

Hej.

Jeg har lige fået udskiftet min gamle harddisk til en ny ssd og opdateret til High Sierra hos et firma. Når jeg vil skifte dato og tid bliver jeg bedt om en adgangskode (som jeg naturligvis ikke har da disken er helt ny). Firmaet siger at der ikke er nogen kode og hvis der skulle er det være 1234. Det har jeg prøvet uden held. Er der nogen der kan hjælpe mig? Computeren er en Macbook Pro 15 fra 2011.
claes57 Ekspert
13. januar 2018 - 18:27 #1
gå tilbage til firmaet, og bed dem rette, så du har fuld adgang.
egonspock Juniormester
13. januar 2018 - 21:59 #2
Den spørger efter adgangskoden til den konto, der er logget ind, eller evt. en anden administratorkonto. Man kan ikke sætte en Mac op uden at der er en administratorkonto på maskinen, og hvis du ikke kender den, har du et problem. Tjek æble-menu->Systemindstillinger->Konti for at se de brugere der er på maskinen. Måske skal du blot logge ud og ind som din egen bruger og slette den, som måske er lavet af leverandøren til at få installeret disken.
egonspock Juniormester
13. januar 2018 - 22:00 #3
ikke konti, men Brugere og grupper, hedder det.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 14:34 #4
Tak for svar. Kort tid efter jeg skrev her var der pludselig ingen problemer og jeg kunne ændre i dato og tid uden adgangskode. Til gengæld er mac’ en virkelig virkelig langsom. Synes jeg har prøvet de fleste ting jeg kan google mig til. Måske er High Sierra ikke så godt til en lidt ældre model som min.
CRKrogh Ekspert
14. januar 2018 - 14:40 #5
High Sierra kører fint her på en Macbook Pro fra "late '11" med SSD / 8GB RAM, så det er nok ikke OS'et i sig selv, der giver dig problemer.

Har du noget indtryk af, om den starter en masse andre ting sammen med boot?
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 14:48 #6
Dejligt at høre for jeg mener jo også at den burde kunne køre det fint. Min har også 8 gb ram så det burde vel være nok. Den har 2 GHz. Hvor er det man ser hvilke programmer den starter med boot?
CRKrogh Ekspert
14. januar 2018 - 14:52 #7
Du kan f.eks. kigge oppe i statusbjælken for oven. I højre side vil du se status for nogle af de værktøjer, man (i hvert fald jeg) ofte fristes til at have trillende. Det kan være SSD TRIM enabler, menu-tilføjelser, VPN-klient o.s.v.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 15:07 #8
Så vidt jeg kan se har jeg kun clean my mac kørende. Jeg er starter helt som fra nu: ingen fyldt harddisk, ikke en masse mærkelige ram ædende programmer eller lignende. Det er det der er lidt mærkeligt i mine øjne. Selv youtube har den svært ved.
egonspock Juniormester
14. januar 2018 - 15:51 #9
Bemærk at der kan være bagvedliggende processer, som ansigtsgenkendelse i Fotos, indeksering af harddisk og lignende, der kan kræve en del kræfter i starten efter opgradering. Hvis du har for vane at klappe computeren sammen, eller sågar lukke den ned, hver gang du ikke bruger den, vil disse processer tage meget lang tid, da de kun kører når den er åben, så lad den stå åben natten over og se om det hjælper. Måske bør du tjekke - i diskværktøj om din SSD bruger APFS, og ikke HFS, som High Sierra normalt vil gøre den til, for det kan helt sikkert gøre en forskel.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 16:21 #10
Tak for det. Vil lade den stå og tygge sig igennem det. Ang. harddisken så står den som APFS. Er det som det skal være?
egonspock Juniormester
14. januar 2018 - 16:44 #11
Jep, APFS er helt som det skal være. Jeg spurgte, da det - så vidt jeg har læst - ikke er alle SSD'er, der er kompatible.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 16:45 #12
Okay. Tak.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.