Stefan Kjær Olsen Praktikant
13. januar 2018 - 15:13 Der er 12 kommentarer

Macbook Pro beder om adgangskode

Hej.

Jeg har lige fået udskiftet min gamle harddisk til en ny ssd og opdateret til High Sierra hos et firma. Når jeg vil skifte dato og tid bliver jeg bedt om en adgangskode (som jeg naturligvis ikke har da disken er helt ny). Firmaet siger at der ikke er nogen kode og hvis der skulle er det være 1234. Det har jeg prøvet uden held. Er der nogen der kan hjælpe mig? Computeren er en Macbook Pro 15 fra 2011.
claes57 Ekspert
13. januar 2018 - 18:27 #1
gå tilbage til firmaet, og bed dem rette, så du har fuld adgang.
egonspock Mester
13. januar 2018 - 21:59 #2
Den spørger efter adgangskoden til den konto, der er logget ind, eller evt. en anden administratorkonto. Man kan ikke sætte en Mac op uden at der er en administratorkonto på maskinen, og hvis du ikke kender den, har du et problem. Tjek æble-menu->Systemindstillinger->Konti for at se de brugere der er på maskinen. Måske skal du blot logge ud og ind som din egen bruger og slette den, som måske er lavet af leverandøren til at få installeret disken.
egonspock Mester
13. januar 2018 - 22:00 #3
ikke konti, men Brugere og grupper, hedder det.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 14:34 #4
Tak for svar. Kort tid efter jeg skrev her var der pludselig ingen problemer og jeg kunne ændre i dato og tid uden adgangskode. Til gengæld er mac’ en virkelig virkelig langsom. Synes jeg har prøvet de fleste ting jeg kan google mig til. Måske er High Sierra ikke så godt til en lidt ældre model som min.
CRKrogh Ekspert
14. januar 2018 - 14:40 #5
High Sierra kører fint her på en Macbook Pro fra "late '11" med SSD / 8GB RAM, så det er nok ikke OS'et i sig selv, der giver dig problemer.

Har du noget indtryk af, om den starter en masse andre ting sammen med boot?
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 14:48 #6
Dejligt at høre for jeg mener jo også at den burde kunne køre det fint. Min har også 8 gb ram så det burde vel være nok. Den har 2 GHz. Hvor er det man ser hvilke programmer den starter med boot?
CRKrogh Ekspert
14. januar 2018 - 14:52 #7
Du kan f.eks. kigge oppe i statusbjælken for oven. I højre side vil du se status for nogle af de værktøjer, man (i hvert fald jeg) ofte fristes til at have trillende. Det kan være SSD TRIM enabler, menu-tilføjelser, VPN-klient o.s.v.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 15:07 #8
Så vidt jeg kan se har jeg kun clean my mac kørende. Jeg er starter helt som fra nu: ingen fyldt harddisk, ikke en masse mærkelige ram ædende programmer eller lignende. Det er det der er lidt mærkeligt i mine øjne. Selv youtube har den svært ved.
egonspock Mester
14. januar 2018 - 15:51 #9
Bemærk at der kan være bagvedliggende processer, som ansigtsgenkendelse i Fotos, indeksering af harddisk og lignende, der kan kræve en del kræfter i starten efter opgradering. Hvis du har for vane at klappe computeren sammen, eller sågar lukke den ned, hver gang du ikke bruger den, vil disse processer tage meget lang tid, da de kun kører når den er åben, så lad den stå åben natten over og se om det hjælper. Måske bør du tjekke - i diskværktøj om din SSD bruger APFS, og ikke HFS, som High Sierra normalt vil gøre den til, for det kan helt sikkert gøre en forskel.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 16:21 #10
Tak for det. Vil lade den stå og tygge sig igennem det. Ang. harddisken så står den som APFS. Er det som det skal være?
egonspock Mester
14. januar 2018 - 16:44 #11
Jep, APFS er helt som det skal være. Jeg spurgte, da det - så vidt jeg har læst - ikke er alle SSD'er, der er kompatible.
Stefan Kjær Olsen Praktikant
14. januar 2018 - 16:45 #12
Okay. Tak.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Open source vinder hastigt frem - men proprietær software har stadig sine fordele: "Al teori peger på, at man skal gøre tingene tilgængelige, hvis man vil øge sin innovation"
Interview: Open source-baserede systemer buldrer frem i erhvervslivet, hvor de store teknologi-firmaer slåes på livet løs om placeringerne på platforms-markedet. Er det så ved at være slut med de proprietære systemer? Nej, mener NNIT’s CTO, Jens Maagøe. Men man skal tænke sig om.
Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.