jqrn Juniormester
20. januar 2018 - 12:04 Der er 7 kommentarer

Ekstern skærm pludseligt inaktiv

Jeg har en bærbar med Windows 10.
Via en USB port replicator tilslutter jeg ekstern skærm, mus og tastatur. Sådan har det fungeret i lang tid (flere år, så det er også en ældre skærm).

Udover den fysiske USB port replicator er der også en driver (?) kaldet "DisplayLink USB device."

Pludselig opstår flg fejl: Skærmen vises korrekt i ganske kort tid (ca 1 sekund) og går herefter ud. Tastatur og mus virker fortsat.

Jeg har tjekket skærmkablet som sidder OK og da det derudover sker helt systematisk, hælder jeg til en sw fejl.

Jeg har tjekket
- driver er up-to-date
- under hændelser (Egenskaber for USB port replicator) står under oplysninger "Device USB\VID_17E9&PID_01E6\199162 requires further installation."
Det sidste kan jeg ikke gennemskue hvad det er der mangler?

Prøvede flg:
- deaktiverede DisplayLink
- så går skærmen i pause
- genstart
- genaktiveres via enhedshåndtering
nu er vi tilbage ved den oprindelige fejl (skærmen aktiv i knap 1 sekund)

Ville prøve at tilslutte skærmen direkte, men  skærmen kræver VGA og det har jeg ikke på den bærbare. Og jeg har ikke en VGA til USB konverter. Jeg ved heller ikke om det er super relevant, men det kunne jo afsløre om skærmen (eller replicatorporten) på en eller anden måde er stået af (kan det så opføre sig som den gør?)

Det bør jo ikke være rocket science at tilslutte en skærm via en port replicator og som sagt det har altså også virket, men der kan jo være sket en uhensigtsmæssig opdatering.

Alle ideer og tips modtages med tak.

vh
Jørn
sidwave Ekspert
20. januar 2018 - 13:03 #1
da in egen skørm kun voste billede i 1 sekund og så gik ud, var det fordi kondensatorer ved strømforsyning var brændt sammen
jqrn Juniormester
20. januar 2018 - 13:26 #2
#1 Sidwave Godt input. Min skærm har 220 V strøm uden strømforsyning eller andet. Jeg tjekkede lige det kabel også, dog uden held.
CRKrogh Ekspert
20. januar 2018 - 15:26 #3
Din beskrivelse peger jo på at den kører via DisplayPort, og driveren nu fejler - muligvis grundet en opdatering eller lignende.

Prøv at fjerne enheden i Enhedshåndtering, og husk at bede den fjerne driveren til enheden samtidigt. Genstart og lad den installere driveren på ny.
jqrn Juniormester
20. januar 2018 - 17:40 #4
#3 CRKrogh Jeg tror bestemt at du er inde på noget af det rigtige her.

Jeg prøvede:

under enhedshåntering, fjernede jeg den eksterne skærm. Her er ikke et seperat valg om driveren også skal fjernes, men teksten ved "mouse over" viser at driveren fjernes. Genstart. Ingen effekt, skærmen dukker op igen.

I enhedshåndtering under skærmkort fjernede jeg så det tilhørende skærmkort (Som er fra DisplayLink og står til at være på portreplicatoren). Her skal man vinge af at man vil fjerne driveren, så det gjorde jeg. Det tog lige et øjeblik mens PC'en arbejdede (godt tegn). Jeg fjernede for god ordens skyld skærmen igen som før. genstart.

ingen effekt.

Ved nærmere studier var driveren for skærmkortet fra maj 2017. På DisplayLinks hjemmeside er en driveren fra december 2017. Jeg ved ikke hvorfor den ikke er distribueret via windows update og heller ikke kommer når jeg søger efter opdateringer. Jeg hentede den og kørte den "på den gammeldags" måde.

Det er helt sikkert at problemet har ikke stået på siden maj. Nærmere siden december. Så jeg får tanken om jeg skal finde en ældre driver, men det  var jo den jeg havde f.eks. i morges.

Nu er status så
- skærmkort driver er fra december
- den ekstra skærm er forsvundet (burde da dukke op ved genstart?) hmmm...
- skærmen er tændt, men viser ingenting, heller ikke i glimt ved opstart el lign

For så vidt et tilbageskridt, men jeg har da fat i "noget."

Jeg kan i enhedshåndtering ikke se andre relevante enheder. Dog er det en del USB controllere har jeg ikke rørt ved, jeg kan ikke umiddelbart se hvad de relaterer til.
CRKrogh Ekspert
20. januar 2018 - 17:45 #5
Hmm, hvad sker der, hvis du trykker [Flag+P] - kan du vælge at udvide dit Skrivebord?
jqrn Juniormester
20. januar 2018 - 19:36 #6
ja. Jeg får de sædvanlige muligheder - hvilket jo kun giver mening hvis windows mener der er to skærme! Men i enhedshåndtering er der fortsat kun en (den bærbare).
jqrn Juniormester
20. januar 2018 - 22:17 #7
jeg har testet lidt - med og uden ekstra skærm og med en anden ekstra skærm (TV via HDMI). Med den fejlramte skærm kan jeg ikke afgøre om projiceringsalternativerne "reagerer" altså jeg får valgmulighederne og kan vælge eksempelvis "udvid skrivebord" - men der kommer ingen reaktion.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Claus Larsen skal som ny landechef skubbe anonyme Atos frem i lyset i Danmark: "Jeg har været i militæret i en del år, så jeg har brug for en plan. Derfor eksekverer vi fra 1. januar på en ny plan"
Claus Larsen blev midt i oktober i al diskretion indsat som ny landechef for Atos i Danmark. Han skal nu gøre den franske it-kæmpe ligeså kendt i Danmark, som den er på verdensplan.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Sådan vælger du det bedste intranet
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Det med det faktum, at det også vil berøre mere eller mindre samtlige ansatte og funktionsområder, hvorfor man alt andet lige skal gøre sig ekstra umage – både mht. valg af hvilken platform, men også mht. udarbejdelse af business case, implementering, udrulning samt adoption og uddannelse. Dette er en 40 siders udførlig guide til dig som skal i gang med at vælge intranetplatform til din virksomhed, og mangler inspiration til, hvordan hele processen bør køre fra start til slut.