zoom Praktikant
13. september 2018 - 18:39 Der er 10 kommentarer

harddisk med window og så til mac os x

Hej

Jeg har en ssd harddisk, som jeg skal have installeret i en mac, der er bare den udfordring at der på harddisken er installeret windows styresystem og jeg vil gerne have mac. Hvordan sletter jeg windows styresystemet og installere OSX på den?

på forhånd tak
valby39 Ekspert
13. september 2018 - 18:48 #1
zoom Praktikant
13. september 2018 - 19:40 #2
Der ser meget godt ud, men nu sidder jeg og arbejder på en mac lige pt.
Richard Thune Mester
14. september 2018 - 07:49 #3
Du har ikke forklaret hvad du har og vil.
Vil du bare bruge SSD'en som ekstra harddisk på din MAC så formateret du bare fra diskværktøj.
Vil du erstatte din MACs harddisk med SSD'en og bevare data, så er det nemmeste at lave en diskklon med Carbon Copy Cloner eller Super Duper.
zoom Praktikant
14. september 2018 - 16:21 #4
Okay, jeg har ikke været tydelig nok med hvad jeg har ment. Jeg har en mac, hvor jeg gerne vil have skiftet harddisken til en ssd harddisk, om dataen bliver gemt er lige meget. sagen er at på den ssd harddisk jeg har, er der installeret windows på, kan jeg ved at sætte ssd harddisken i min mac formatere den til os x, eller hvordan?

Hvordan er fremgangsmåden?
Richard Thune Mester
14. september 2018 - 17:44 #5
Så burde du kunne bruge dette
https://support.apple.com/da-dk/HT204904
valby39 Ekspert
14. september 2018 - 17:49 #6
Jeg har ikke en Mac, så det kan jeg ikke svarer på.
Men jeg mener, at en Mac kan se en Windows installation, så du kan da prøve
først at sætte den Windows til USB på Mac. Så kan Mac vel formatere disken til
Mac format, hvorefter du kan sætte disken ind i Mac computeren. Det er da værd at prøve, hvis ingen kommer med et bedre bud.
Richard Thune Mester
14. september 2018 - 17:54 #7
Lidt mere uddybende. Da du skifter harddisken, har du forresten checked at SSD'en kan bruges på MAC, og så ikke har et brugbart operativsystem skal du starte op med Alternativ-komando-R og så vælge at slette harddisken, det er udemærket beskrevet i nederste del af den instruktion jeg linkede til.
zoom Praktikant
15. september 2018 - 21:23 #8
Er ret sikker på den fungere på mac. Dog kan jeg ikke starte på med Alternative-komando-R, da der harddisken er en windows udgave på, så når jeg starter op, starter den windows på. Kan jeg slette harddisken fuldstændigt og derved installere mac på den efterfølgende?  i så fald, hvordan gør jeg det?
valby39 Ekspert
18. september 2018 - 13:03 #9
Ja selvfølgelig fungerer den SSD  på Mac, men jeg tror ikke, at du har prøvet #6.
Alternativt, få en bekendt, som kører Windows, til at installere MiniTool og formater disken til Mac den vej. Ellers har jeg ikke mere på "hylderne".
ink Ekspert
18. september 2018 - 17:18 #10
Husk at din Mac skal være på internet når du starter med Alt-CMD-R.
Gør som #5 og #7 beskriver, det virker.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
"Det kan godt være, at du tjener flere penge i det private, men du har ikke det samme fokus på faglighed, sammenhold og netværk som i det offentlige."
"Når først noget fungerer i det offentlige, så går man all in, og det kan man også mærke for tiden i forhold til ny teknologi og digitalisering i kommunerne."
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.