zoom Praktikant
13. september 2018 - 18:39 Der er 10 kommentarer

harddisk med window og så til mac os x

Hej

Jeg har en ssd harddisk, som jeg skal have installeret i en mac, der er bare den udfordring at der på harddisken er installeret windows styresystem og jeg vil gerne have mac. Hvordan sletter jeg windows styresystemet og installere OSX på den?

på forhånd tak
valby Ekspert
13. september 2018 - 18:48 #1
zoom Praktikant
13. september 2018 - 19:40 #2
Der ser meget godt ud, men nu sidder jeg og arbejder på en mac lige pt.
Richard Thune Mester
14. september 2018 - 07:49 #3
Du har ikke forklaret hvad du har og vil.
Vil du bare bruge SSD'en som ekstra harddisk på din MAC så formateret du bare fra diskværktøj.
Vil du erstatte din MACs harddisk med SSD'en og bevare data, så er det nemmeste at lave en diskklon med Carbon Copy Cloner eller Super Duper.
zoom Praktikant
14. september 2018 - 16:21 #4
Okay, jeg har ikke været tydelig nok med hvad jeg har ment. Jeg har en mac, hvor jeg gerne vil have skiftet harddisken til en ssd harddisk, om dataen bliver gemt er lige meget. sagen er at på den ssd harddisk jeg har, er der installeret windows på, kan jeg ved at sætte ssd harddisken i min mac formatere den til os x, eller hvordan?

Hvordan er fremgangsmåden?
Richard Thune Mester
14. september 2018 - 17:44 #5
Så burde du kunne bruge dette
https://support.apple.com/da-dk/HT204904
valby Ekspert
14. september 2018 - 17:49 #6
Jeg har ikke en Mac, så det kan jeg ikke svarer på.
Men jeg mener, at en Mac kan se en Windows installation, så du kan da prøve
først at sætte den Windows til USB på Mac. Så kan Mac vel formatere disken til
Mac format, hvorefter du kan sætte disken ind i Mac computeren. Det er da værd at prøve, hvis ingen kommer med et bedre bud.
Richard Thune Mester
14. september 2018 - 17:54 #7
Lidt mere uddybende. Da du skifter harddisken, har du forresten checked at SSD'en kan bruges på MAC, og så ikke har et brugbart operativsystem skal du starte op med Alternativ-komando-R og så vælge at slette harddisken, det er udemærket beskrevet i nederste del af den instruktion jeg linkede til.
zoom Praktikant
15. september 2018 - 21:23 #8
Er ret sikker på den fungere på mac. Dog kan jeg ikke starte på med Alternative-komando-R, da der harddisken er en windows udgave på, så når jeg starter op, starter den windows på. Kan jeg slette harddisken fuldstændigt og derved installere mac på den efterfølgende?  i så fald, hvordan gør jeg det?
valby Ekspert
18. september 2018 - 13:03 #9
Ja selvfølgelig fungerer den SSD  på Mac, men jeg tror ikke, at du har prøvet #6.
Alternativt, få en bekendt, som kører Windows, til at installere MiniTool og formater disken til Mac den vej. Ellers har jeg ikke mere på "hylderne".
ink Ekspert
18. september 2018 - 17:18 #10
Husk at din Mac skal være på internet når du starter med Alt-CMD-R.
Gør som #5 og #7 beskriver, det virker.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
EG-direktør præsenterer første regnskab efter frasalg: "Vi har overgået vores egne forventninger - det har hjulpet til, at vi blev solgt for 3,7 milliarder"
Interview: EG har for første gang aflagt regnskab udelukkende for software-forretningen. Det sker efter, at serviceforretningen blev solgt fra i februar 2019. Selskabet leverer over egne forventninger "på alle væsentlige parametre," forklarer topchef Mikkel Bardram.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
The Digital Edge: Claus H. Andersen står i spidsen for at gøre dit indkøb nemmere i Salling Groups 1.500 butikker
Podcast: Salling Groups digitale chef, Claus H. Andersen, er på en digital mission: Det skal være nemmere at handle, nemmere at være kunde og nemmere være forbruger - i alle kædens 1.500 butikker. Hør hvordan den digitale chef arbejder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.