Finn Novice
10. oktober 2018 - 21:23 Der er 4 kommentarer

Dårligt netværk på gammel computer

Hjælp!!!
Min gamle mormor på 80 har en Asus computer Windows 2007. Internettet virker  dog rigtig dårligt, hvis man tage den med ind i et andet værelse end modemmet.
Hvis jeg kører hastighedstest på min mac så kører den 50/20 så det er ikke problemet. Tænker det er fordi computeren er gammel, men det skal helst  ikke skiftes ud, så kan hun ikke finde 
Så mit spørgsmål er:  Kan man købe en "dims" og sætte i computeren, så nettet virker ? vi vil meget gerne undgå at trække en ledning gennem hele huset.
kurtba Ekspert
10. oktober 2018 - 23:35 #1
Hvis du mener, at signalet i huset er godt nok, skal du nok kigge på et nyt netkort til pc.en i stedet for. Det kunne f.eks. være denne
https://www.eurodk.com/en/products/alfa-wifi-usb/alfa-awus036nhr
Den er med 5 dbi antenne, hvilket betyder, at den suger signalet meget kraftigere ind. Lidt nede på linket, kan du se, at du  kan tilkøbe en 9 dbi antenne, hvilket gør at den suger signalet endnu kraftigere ind.
Jeg har den selv, idet jeg har brug for på campingpladser, hvor wifi signalet i visse områder er meget dårligt, at kunne få fat i det trådløse netværk.
Det er altså noget, som virkelig giver et kraftigt signal. Generelt har jeg ingen problemer i mit eget hus, hvor jeg har flere accespunkter opsat. Med det indbyggede netkort i min pc, kan jeg "kun" se 2 naboers netværk, udover mit eget.
Signalet på deres netværk er meget dårligt. Hvis jeg sætter ovenstående netkort i og sætter 9dbi antennen til, kan jeg se 9 netværk, og flere af dem kan jeg se med rimeligt godt signal.
Jeg har selv handlet med ovenstående firma, som ligger i Letland, da det var absolut billigste tilbud på dette netkort. På Amazon koster det mere end dobbelt så meget.
Handlen var helt problemfri.
Overgaard1654 Mester
11. oktober 2018 - 00:29 #2
Windows 2007 ???? er det Windows xp vista 7 ?
Mikael Ekspert
11. oktober 2018 - 09:55 #4
Har altid en "håndfuld" af disse til mine "ældgamle" computere liggende.

De gør til prisen en kæmpe forskel ;)

Denne er normalt alt rigeligt.. Og taler vi om en bærbar, så fylder den meget lidt i computerens usb stik.
https://www.av-cables.dk/usb-wifi-stik/tp-link-wireless-n-nano-usb-adapter-150-mbps.html

Denne er kraftigere, men stikker lidt længere ud på den bærbares usb.
Hvilket KAN være lidt upraktisk.
https://www.av-cables.dk/usb-wifi-stik/wireless-usb-dongle-300-mbps.html
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Kendt dansk webshop åbner igen efter to måneders nedbrud efter hackerangreb: "Det er ikke nogen billig beslutning"
Bahne.dk har været nede siden nytår efter at være blevet ramt af et hackerangreb. Om to uger kan direktøren igen åbne siden, men ved stadig ikke med sikkerhed, hvorfor siden blev ramt.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Den ultimative password guide
De fleste organisationer og medarbejdere kæmper en ulige kamp med passwords. Det er en daglig smerte at huske på / lave sikre passwords og resultatet bliver naturligvis også derefter. I dette white paper gennemgår vi nogle af de hyppigst forekommende password problemer og kommer med bedste praksis for at løse problemerne.