Finn Novice
10. oktober 2018 - 21:23 Der er 4 kommentarer

Dårligt netværk på gammel computer

Hjælp!!!
Min gamle mormor på 80 har en Asus computer Windows 2007. Internettet virker  dog rigtig dårligt, hvis man tage den med ind i et andet værelse end modemmet.
Hvis jeg kører hastighedstest på min mac så kører den 50/20 så det er ikke problemet. Tænker det er fordi computeren er gammel, men det skal helst  ikke skiftes ud, så kan hun ikke finde 
Så mit spørgsmål er:  Kan man købe en "dims" og sætte i computeren, så nettet virker ? vi vil meget gerne undgå at trække en ledning gennem hele huset.
kurtba Ekspert
10. oktober 2018 - 23:35 #1
Hvis du mener, at signalet i huset er godt nok, skal du nok kigge på et nyt netkort til pc.en i stedet for. Det kunne f.eks. være denne
https://www.eurodk.com/en/products/alfa-wifi-usb/alfa-awus036nhr
Den er med 5 dbi antenne, hvilket betyder, at den suger signalet meget kraftigere ind. Lidt nede på linket, kan du se, at du  kan tilkøbe en 9 dbi antenne, hvilket gør at den suger signalet endnu kraftigere ind.
Jeg har den selv, idet jeg har brug for på campingpladser, hvor wifi signalet i visse områder er meget dårligt, at kunne få fat i det trådløse netværk.
Det er altså noget, som virkelig giver et kraftigt signal. Generelt har jeg ingen problemer i mit eget hus, hvor jeg har flere accespunkter opsat. Med det indbyggede netkort i min pc, kan jeg "kun" se 2 naboers netværk, udover mit eget.
Signalet på deres netværk er meget dårligt. Hvis jeg sætter ovenstående netkort i og sætter 9dbi antennen til, kan jeg se 9 netværk, og flere af dem kan jeg se med rimeligt godt signal.
Jeg har selv handlet med ovenstående firma, som ligger i Letland, da det var absolut billigste tilbud på dette netkort. På Amazon koster det mere end dobbelt så meget.
Handlen var helt problemfri.
Overgaard1654 Forsker
11. oktober 2018 - 00:29 #2
Windows 2007 ???? er det Windows xp vista 7 ?
Mikael Ekspert
11. oktober 2018 - 09:55 #4
Har altid en "håndfuld" af disse til mine "ældgamle" computere liggende.

De gør til prisen en kæmpe forskel ;)

Denne er normalt alt rigeligt.. Og taler vi om en bærbar, så fylder den meget lidt i computerens usb stik.
https://www.av-cables.dk/usb-wifi-stik/tp-link-wireless-n-nano-usb-adapter-150-mbps.html

Denne er kraftigere, men stikker lidt længere ud på den bærbares usb.
Hvilket KAN være lidt upraktisk.
https://www.av-cables.dk/usb-wifi-stik/wireless-usb-dongle-300-mbps.html
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Netværk uden vokseværk
Tilpasning af traditionelle netværk til stadigt nye krav, udvidelser og forandringer er dyrt, besværligt og usikkert. En enkelt forkert lavet indstilling kan føre til sårbarhed. En måde til at forenkle installationen og administrationen er at gå over til virtual cloud networks, skriver VMware. Al netværkstrafik går gennem et cloud-baseret softwarelager, der styres i henhold til politikken fra et enkelt centralt panel.