Idaida Juniormester
28. oktober 2018 - 16:07 Der er 7 kommentarer og
3 løsninger

Hvordan laver man en kombination af en skabelon og et billede?

Hej,

Jeg har et, måske lidt specialet spørgsmål. Engang lavede jeg nogle kræmmerhuse med motiver på. Jeg brugte enormt lang tid på at klippe klistre i Paint og Word, og nu vil jeg spørger om én af jer har et bedre forslag til hvordan jeg kan gøre. Jeg vil forsøge at forklare mit dilemma:

1) Jeg har en kræmmerhus (som i et julekræmmerhus)-skabelon. Med sorte streger. Helt simpel. Hvis man klipper denne skabelon ud har man et kræmmerhus. Denne skabelon har jeg som et jpeg-billede.

2) Mit ønsker er så at få et billede over på dette kræmmerhus. Men hvordan kan jeg tage min kræmmerhus-skabelon og få over på billedemotivet, uden at skabelonen er fyldt med hvid baggrund? Jeg vil altså gerne gøre skabelonen "gennemsigtig" så man kun kan se de sorte streger/omridset i skabelonen. Jeg har forsøgt med gennemsigtig markering i paint, men det bliver virkelig grimt, og så kan jeg ikke rykke det underliggende motiv.

Alle forslag modtages med glæde!! Jeg har ingen dyre programmer til rådighed. Hun paint, word, power point, og Gimp - sidstenævnte har jeg meget svært ved.

De bedste hilsner og forhåbningsfulde hilsner fra Ida
ebea Ekspert
28. oktober 2018 - 16:32 #1
Mit personlige forslag, ville være, at du uploadede begge dine ting (skabelon + billede), og så fik en her på Forummet til at lave det for dig (jeg vil gerne gi' det et forsøg)!
Hvis du selv skal igang, kræver det at du har et program, som kan håndtere både din skabelon og billede. Og så er "vi" derover, hvor du ikke befinder dig, aktuelt (dyre programmer), eller programmer som kræver noget tid, at sætte sig ind i.
Du kan uploade ved at bruge f.eks.  www.dropbox.com  som er gratis.
Idaida Juniormester
28. oktober 2018 - 16:45 #2
Hej Ebea,

Jamen dog. Jeg ville da gerne uploade, så var det også let lettere at forstå hvad jeg mener måske. Men kan ikke se hvor man kan gøre det?
ebea Ekspert
28. oktober 2018 - 17:01 #3
#2  -  Som foreslået, så brug www.dropbox.com   
Der kan du oprette en gratis konto (som privat), og når du har oprettet den, og opsat den på din PC, vil du kunne uploade til den, og derved få et Link til dine filer, som du så kan vise herinde.
28. oktober 2018 - 17:14 #4
det gøres i et tegneprogram som gimp, ved at skabelonen er maske, og billeder er lag 2,3,4,5 osv (layers)
martens Professor
28. oktober 2018 - 18:14 #5
Er det noget a´la dette : https://imgur.com/a/iMmzBCn
og dette https://imgur.com/a/t3b1BZ4

mvh martens
FinnRasmussen Ekspert
28. oktober 2018 - 18:15 #6
En lavpraktisk løsning, hvis man ikke har dyre programmer. Print ad to omgange. Placer billedet i et Word dokument og print. Erstat billedet med skabelonen og print arket en gang til.
Idaida Juniormester
28. oktober 2018 - 18:36 #7
Mange tak for jeres forslag!!! Jeg kan desværre ikke uploade billederne her og nu. Men det er præcis sådan som du har gjort Martens! Bare med denne skabelon: https://julestads.dk/wp-content/uploads/2011/06/skabelon-krammerhus.gif

Hvordan gør du det? :-)
Idaida Juniormester
28. oktober 2018 - 21:06 #8
Aj, nu har jeg forsøgt igen. Og det virker ok nu. Men TAK for jeres hjælp!!!
ebea Ekspert
28. oktober 2018 - 21:58 #9
#8  -  Du er velkommen ;-)
Så er det bare med at få lavet nogle kræmmerhuse, til Juleslikket ;-)
FinnRasmussen Ekspert
29. oktober 2018 - 09:44 #10
Virker ok? Betyder det virker nogenlunde eller virker perfekt?
Ellers læg denne skabelon oven på billedet:
http://finnrasmus.dk/kraemmerhus.png
http://finnrasmus.dk/kraemmerhus-hank.png
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.