P_H Novice
09. december 2018 - 11:07 Der er 6 kommentarer

Kan ikke komme i kontakt med NAS over netværk. Netværksfejl.

Jeg er ramt ind i et problem med min Synology NAS. Efter at have skiftet internet udbyder fra Yousee (via telefonstikket) til Hiper (via Kabeltv stikket) kan jeg ikke kontakte NAS'en via mit netværket (via Quickconnect).
Jeg har sat LAN kablet mellem min computer og NAS direkte og er logget på NAS'en den vej.
I kontrolpanelet kan jeg se at Quickconnect er slået fra og kan ikke slåes til igen på grund af "Der er opstået en netværksfejl. Kontroller dine DNS- og netværksindstillinger".
Jeg har prøvet at søge efter en løsning men synes ikke at jeg kan finde en.
Hvad betyder fejlbeskeden helt præcist og hvordan og hvor retter/tilretter jeg dette?
På forhånd tak.
poko1 Ekspert
09. december 2018 - 12:21 #1
Er det Windows 10 Er det sket efter de sidste Windows 10 Opdateringer? Får du en melding om at du ikke kan køre SMB-1 længere? Så kan den Aktiveres.
https://ibb.co/WK2FN54
P_H Novice
09. december 2018 - 13:02 #2
Umiddelbart tror jeg ikke det er Win 10, jeg har kontrolleret SMB-1, det er aktiveret.
Fejlen skete så snart jeg skiftede internet udbyder, så mit gæt er at det har noget med dette, forskel i opsætning af netværk måske?
poko1 Ekspert
09. december 2018 - 13:22 #3
Kan du se den i Kontrolpaneler under Enheder og Printere ellers så kør tilføj en enhed!
https://ibb.co/VQ36d6b
Skulle også gerne kunne ses i Stifinder. Har du en Driver disk så kør en reparation!
https://ibb.co/HBSkdzq
P_H Novice
09. december 2018 - 15:00 #4
Jeg kan ikke se den hverken i Kontrolpaneler under Enheder og printere eller i stifinderen, den dukker heller ikke op hvis jeg køre en tilføj enhed.
Hvis jeg tilslutter NAS'en direkte dukker den op i stifinderen.
ole_madsen Ekspert
09. december 2018 - 15:04 #5
Du har sikkert haft den til at køre fast IP på dit gamle netværk. Det ny netværk har ikke nødvendigvis samme segment - eks. det gamle kunne sidde på 10.0.0.x netværket, mens det ny nu kører på 192.168.0.x

Du skal ind i konfigurationen af NAS´en, og i første omgang rette netværksindstillingerne - Kontrolpanel, Netværk, Netværksinterface. Her skal du vælge den aktive netværksforbindelse (formentlig "LAN"), redigere den, og så vælge "Hent netværkskonfigurationen autmatisk (DHCP)".
Se også i første faneblad, "Generelt", at der ikke manuelt er sat en standard gateway og DNS server.

Nu vil den få en ny netværks adresse på det ny netværk (som du også sætter din PC på - nu skal de ikke køre direkte mod hinanden) - og du skal så finde den. Da du ikke kender den ny adresse, skal du bruge "Synology Assistent" til at finde den med. Om nødvendigt, kan du nu gå ind og rette IP adressen til noget fast, men behold endelig den standard gateway, subnet mask og DNS server, der automatisk er blevet sat op. Så burde QuickConnect fungere igen.
frankefritz Novice
25. marts 2019 - 19:58 #6
Hej Ole Madsen

Du er GUD :-) - tak for indlægget
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Kom med inden for i IBM's rullende it-sikkerhedscenter: “Du skulle have set min mailboks efter vi annoncerede, at vi ville bygge den her lastbil”
Inden for de kommende måneder bliver det muligt at ringe efter IBM's sikkerhedslastbil, der bedst kan sammenlignes med DR-serien Rejseholdets rullende kommandocentral, hvis man bliver ramt af et hackerangreb. Kom med ind bag i IBM's rullende sikkerhedscenter.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.