Avatar billede Aaaaaa- Mester
24. februar 2019 - 09:38 Der er 1 kommentar

Typografier

Jeg har et dokument hvor noget tekst er blevet opsat som typografier (overskrift 1 og titel). Er det muligt at bevare disse teksters formatering men samtidig fjerne dem som typografier?

Det skaber noget bøvl for mig når jeg bagefter bruger dokumentet som et underdokument i et hoveddokument hvor de netop ikke skal være typografier.
Avatar billede Lene Fredborg Ekspert
24. februar 2019 - 11:39 #1
Prøv at forklare, hvad ”bøvl” dækker over – ser teksten forkert ud eller hvad sker der?

Ethvert afsnit i et Word-dokument anvender en afsnitstypografi. Dermed kan du ikke få afsnit til _ikke_ at anvende en typografi. Men du kan vælge en anden typografi i stedet for den anvendte. Du kan definere andre typografier, der har samme udseende som Overskrift 1 og som Titel og bruge dem i stedet. Du kan også vælge at bruge andre eksisterende typografier og ændre udseendet af afsnit ved at lave direkte formatering, dvs. markere teksten og tilføje de nødvendige ændringer – men det er meget bedre at bruge typografier, der er defineret til formålet.

Generelt: Forudsætningen for at opbygge godt formaterede dokumenter i Word er, at man styrer formateringen ved hensigtsmæssig anvendelse af typografier i stedet for at lave såkaldt direkte formatering ved at markere tekst og tilføje f.eks. en anden skrifttype, størrelse, fed eller andet.

Se min artikel ”Lær at anvende typografier i Word – DEL I”, https://www.thedoctools.com/wordtips/om-typografier-del1/

Brugen af hoveddokument og underdokumenter er kendt for at resultere i problemer, f.eks. med ødelagte dokumenter – men måske det virker OK for dig. Jeg vil anbefale, at du i dokumenterne definerer passende typografier og bruger dem konsistent på tværs af dokumenterne. Det giver den bedste sikkerhed for, at formateringen arter sig ordentligt.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester