sigyn Mester
25. februar 2019 - 13:34 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Problemer med eksport fra Access til Excel

Jeg har en knap med følgende kode, den henter fra tre forskellige forespørgsler, af-hængigt af valget i en komboboks.

Private Sub cmdGemSomExcel_Click()
On Error GoTo Err_cmdGemSomExcel_Click

    Dim stDocName As String

    stDocName = Me.cboExcelRapport
    'DoCmd.OutputTo acReport, stDocName
    DoCmd.OutputTo acQuery, stDocName, "MicrosoftExcel(*.xls)", "q:\MinSti\TilExcel\ " & Me.cboExcelRapport.Column(1) & " " & Date & ".xls", True, ""

Exit_cmdGemSomExcel_Click:
    Exit Sub

Err_cmdGemSomExcel_Click:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_cmdGemSomExcel_Click
   
End Sub


To af mine forespørgler giver ikke nogen problemer, men den tredje fejler, og kommer med denne melding ”Der er for mange rækker baseret på den begrænsning, der er de-fineret af outputformatet eller af Microsoft Access.
Der er ca. 22.000 rækker. Og går jeg direkte ind i forespørgslen og laver en eksport derfra, er der ingen problemer.
Jeg har prøvet at ændre *xls til *xlsx, det hjalp ikke
25. februar 2019 - 13:49 #1
Prøv at bruge TransferSpreadsheet i stedet
25. februar 2019 - 23:06 #2
Og hvis det ikke virker: Der er åbenbart en begrænsning, som du må leve med. En høkerløsning kunne være at lade dit query oprette en tabel med det indhold, som skal eksporteres, og så eksportere denne i stedet og efterfølgende slette. Bare et hug fra hoften. Jeg går ud fra, at du jævnligt komprimerer din database? Jeg har sat Acces til at gøre det, hvergang den afsluttes.
sigyn Mester
27. februar 2019 - 11:33 #3
TransfrerSpreadsheet, hvor i koden?

Og, hvorfor skulle den kunne eksportere fra en tabel, når den ikke kan fra queryen? er det fordi der ligger for meget "bagved" i en query?
Og stadigvæk, hvis jeg vælger at eksportere med "knapperne i båndet", så kan den jo godt, det er kun makroen der ikke virker
27. februar 2019 - 12:06 #4
Prøv at erstatte

  DoCmd.OutputTo acQuery, stDocName, "MicrosoftExcel(*.xls)", "q:\MinSti\TilExcel\ " & Me.cboExcelRapport.Column(1) & " " & Date & ".xls", True, ""

Med

  DoCmd.TransferSpreadsheet acExport, acSpreadsheetTypeExcel9, stDocName, "q:\MinSti\TilExcel\ " & Me.cboExcelRapport.Column(1) & " " & Date & ".xls"

Et gæt kunne være at OutputTo bruger clipboard i processen og dermed introducerer begrænsninger.

https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/cant-export-more-than-65000-rows-from-access-2013/08674013-20ec-4604-a88b-280c82094bce
(mange tilsvarende derude...)
sigyn Mester
27. februar 2019 - 13:23 #5
Tusind tak, det virkede.
Men, jeg er jo ikke oppe i nærheden af de 65.000 rækker, kun knap 22.000. Det var faktisk det første jeg tjekkede, da den oprindelige database er lavet for mange officepakke-verisioner siden, og jeg godt var klar over, at der kunne være en "nedarvet" begrænsning der
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.