PernilleBP Praktikant
14. marts 2019 - 15:59 Der er 4 kommentarer

Word skabelon

Hej

Jeg har et spørgsmål til både farver og grafer når man opretter en ny wordskabelon.

Mit første problem er at man kun kan vælge 6 farver. Når jeg laver en graf med flere end 6 søjler, så vælger den selv hvilke farver der skal være udover de 6 første. er det muligt at tilføje mere end 6 farver til sin skabelon?

Derudover vil jeg også gerne have at der er fuld formattering på mine grafer. Så når jeg kopierer en graf fra Excel over i Word, så laver den selv den rette størrelsen på grafen (17 bred og 7,62 høj), samt sætter den rigtig ramme på.

Er der nogen der ved hvordan man gør det?
poko1 Ekspert
14. marts 2019 - 16:22 #1
Hvilken Office version og hvis du kigger under farver er der så ikke en mulighed at trykke flere farver?
https://ibb.co/XJynTSw
15. marts 2019 - 09:34 #2
Hej
Når du har oprettet en graf i Excel kan du gemme den som en skabelon. (Højreklik --> gem som skabelon). Den skal kopieres ud så dine kollegaer får adgang til den. Så kan de hente den ved at åbne dialogboksen til grafer (Dialogbokslauncher ved diagrammer -> Fanen alle diagrammer --> Skabeloner)

https://support.office.com/da-dk/article/Gemme-et-brugerdefineret-diagram-som-en-skabelon-259a5f9d-a9ec-4b3f-94b6-9f5e55187f2a

I Word kan du f.eks. oprette en hurtig-tabel (indsæt tabel --> hurtige tabeller). som i kan bruge som pladsholder til grafikken. Altså at brugeren vælger en Hurtig tabel og kopiere grafen ind i den. Du skal sætte højden på rækken til præcis og kolonnebredden som fast for at styre størrelsen.

Hurtige tabeller er gemt i Dokumentkomponenter (tidl. Hurtigdele). Dokumentkomponenten kan du gemme i Word skabeloner eller du kan kopiere Building Bloks-filen (hvor Dokumentkomponenterne er gemt) ud til kollegaer.

Du kan også oprette et tekstfelt og gemme i Dokumentkomponenter så brugeren kan hente det under Indsæt --> Tekstfelt; hvis det fungere bedre for jer, end tabeller. :-)


Med venlig hilsen
Birthe Lauridsen
PernilleBP Praktikant
15. marts 2019 - 10:09 #3
Tak for svar, men jeg har styr på skabelonerne i excel, tror jeg.

Men det er mere når man laver skabelonen inde i Word, så kan jeg ikke tilføje flere farver end 6 til min skabelon. Jeg vil selv meget gerne vælge farve nummer 7, 8 og 9 også.

Jeg vil prøve det med hurtigtabel og ser om det er løsningen på formateringen på grafen. Men skal man så tilføje sådan en hver gang?
15. marts 2019 - 12:10 #4
Det var så lidt.
Der er desværre kun 6 farver. Ellers skal du til at eksperimentere med Tekst/baggrund og link. Det kan godt give nogle "sjove" resultater når det kommer i drift.

Du skal oprette hurtigtabellen 1 gang, men den skal vælges hver gang.

Jeg forstod det sådan at du oprettede grafer i Excel og derefter kopierede dem over i Word.
Hvis du opretter graferne i Word kan du hente de graf-skabeloner du har oprette i Excel, ved at vælge Indsæt --> Diagrammer. Det er samme boks som i Excel. Brugeren får et regneark til at redigere grafen i.

Du kan også vælge at sætte en graf fra din graf-skabelon, ind i hurtigtabellen inden du gemmer. Så skal brugeren højreklikke og vælge rediger data.

Med venlig hilsen

Birthe Lauridsen
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.