PernilleBP Praktikant
14. marts 2019 - 15:59 Der er 4 kommentarer

Word skabelon

Hej

Jeg har et spørgsmål til både farver og grafer når man opretter en ny wordskabelon.

Mit første problem er at man kun kan vælge 6 farver. Når jeg laver en graf med flere end 6 søjler, så vælger den selv hvilke farver der skal være udover de 6 første. er det muligt at tilføje mere end 6 farver til sin skabelon?

Derudover vil jeg også gerne have at der er fuld formattering på mine grafer. Så når jeg kopierer en graf fra Excel over i Word, så laver den selv den rette størrelsen på grafen (17 bred og 7,62 høj), samt sætter den rigtig ramme på.

Er der nogen der ved hvordan man gør det?
poko1 Ekspert
14. marts 2019 - 16:22 #1
Hvilken Office version og hvis du kigger under farver er der så ikke en mulighed at trykke flere farver?
https://ibb.co/XJynTSw
15. marts 2019 - 09:34 #2
Hej
Når du har oprettet en graf i Excel kan du gemme den som en skabelon. (Højreklik --> gem som skabelon). Den skal kopieres ud så dine kollegaer får adgang til den. Så kan de hente den ved at åbne dialogboksen til grafer (Dialogbokslauncher ved diagrammer -> Fanen alle diagrammer --> Skabeloner)

https://support.office.com/da-dk/article/Gemme-et-brugerdefineret-diagram-som-en-skabelon-259a5f9d-a9ec-4b3f-94b6-9f5e55187f2a

I Word kan du f.eks. oprette en hurtig-tabel (indsæt tabel --> hurtige tabeller). som i kan bruge som pladsholder til grafikken. Altså at brugeren vælger en Hurtig tabel og kopiere grafen ind i den. Du skal sætte højden på rækken til præcis og kolonnebredden som fast for at styre størrelsen.

Hurtige tabeller er gemt i Dokumentkomponenter (tidl. Hurtigdele). Dokumentkomponenten kan du gemme i Word skabeloner eller du kan kopiere Building Bloks-filen (hvor Dokumentkomponenterne er gemt) ud til kollegaer.

Du kan også oprette et tekstfelt og gemme i Dokumentkomponenter så brugeren kan hente det under Indsæt --> Tekstfelt; hvis det fungere bedre for jer, end tabeller. :-)


Med venlig hilsen
Birthe Lauridsen
PernilleBP Praktikant
15. marts 2019 - 10:09 #3
Tak for svar, men jeg har styr på skabelonerne i excel, tror jeg.

Men det er mere når man laver skabelonen inde i Word, så kan jeg ikke tilføje flere farver end 6 til min skabelon. Jeg vil selv meget gerne vælge farve nummer 7, 8 og 9 også.

Jeg vil prøve det med hurtigtabel og ser om det er løsningen på formateringen på grafen. Men skal man så tilføje sådan en hver gang?
15. marts 2019 - 12:10 #4
Det var så lidt.
Der er desværre kun 6 farver. Ellers skal du til at eksperimentere med Tekst/baggrund og link. Det kan godt give nogle "sjove" resultater når det kommer i drift.

Du skal oprette hurtigtabellen 1 gang, men den skal vælges hver gang.

Jeg forstod det sådan at du oprettede grafer i Excel og derefter kopierede dem over i Word.
Hvis du opretter graferne i Word kan du hente de graf-skabeloner du har oprette i Excel, ved at vælge Indsæt --> Diagrammer. Det er samme boks som i Excel. Brugeren får et regneark til at redigere grafen i.

Du kan også vælge at sætte en graf fra din graf-skabelon, ind i hurtigtabellen inden du gemmer. Så skal brugeren højreklikke og vælge rediger data.

Med venlig hilsen

Birthe Lauridsen
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
ComputerViews: Huawei indkasserer flere voldsomme bredsider fra blandt andre den amerikanske stat og Google. Den kinesiske tech-gigant er dog ikke sendt til tælling - endnu. Se her, hvad der kan komme til at ske.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.