Avatar billede MMBP Praktikant
18. juni 2019 - 23:46 Der er 5 kommentarer

Værdi af 301 redirects - SEO

Hej Computerworld

Jeg er koblet op på en opgave, som omhandler SEO-optimering af en tidligere side, der har skiftet domænenavn. Tidligere referencer fra eksterne sider går logisk nok til det gamle domænenavn, som der selvfølgeligt er lavet et 301-redirect på. Siden hedder nu https://mybabyplaid.com hvoraf det tidligere domænenavn lå meget op af. Hvordan forholder det sig i forhold til værdien af de tidligere links fra det 301-redirectede domæne? Det skal nævnes, at enkelte af de pågældende referencer fra den gamle side har en del år på bagen. Vil der ske en væsentlig forringelse af værdien på de pågældende links? (heldigvis ikke så mange det omhandler). Der skal ligeledes også skiftes domænenavn på et par andre domæner, hvor der er betalt for et par blogindlæg mv. Bør man kontakte de enkelte webmasterer, hvor de pågældende links har størst værdi, for at skifte URL'erne? Eller taber et 301-redirect ikke som sådan værdi over tid?

Håber i kan hjælpe :)
Avatar billede LoveShinyThings Praktikant
20. juni 2019 - 15:10 #1
Jeg kan ikke huske kilden (Sorry), men mener at det i hvert fald er 80+% af værdien som bliver taget med over.
Hvis det ikke er nogle helt primære links ville jeg nok ikke bruge så meget tid på det.
Avatar billede LoveShinyThings Praktikant
20. juni 2019 - 15:15 #2
Det allervigtigste er at du ikke kommer til at lave duplicate content på de 2 sider!
Hvis du f.eks. havde https://fingerringen.dk/ og https://fingerringen.com/ så er det vigtigt at du har en 301 fra det ene domæne til det andet. Identisk indhold på siderne straffes ret hårdt af søgemaskinernes rangering.
Avatar billede a3-seo.dk Ekspert
26. juni 2019 - 04:58 #3
Der er ingen redirects der ikke er skadelige for SEO. Men skaden er ofte begrænset, hvis de bruges korrekt, og der kan være tilfælde, hvor de ikke kan undgåes, medmindre du vil opnå endnu størrer skade ...

Læs evt. her https://yoast.com/6-questions-about-redirects-for-seo/
og her https://moz.com/learn/seo/redirection
Avatar billede Dana Praktikant
10. september 2019 - 15:12 #4
Du skal nok regne med at miste noget af vaerdien, men det err meget vigtigt at omdirgere trafikken rigtigt for ikk at miste for meget, og der vil jeg anbefalde at kontakte et SEO firma som https://miklagard.dk eller waimea til at faa hjaelp, saa kan du sikre at alt fra et SEO perspektie er iorden
Avatar billede Kasper Gregersen Praktikant
20. november 2019 - 11:31 #5
Du kan gøre rigtigt meget benarbejde selv ved at kortlægge alle tidligere URL'er via ScreamingFrog og derefter bestemme deres nye landingsside. Dette kan gøres helt banalt i et excel-ark.

Jeg har fx ændret alle mine URL'er på https://kaspergregersen.dk og fjernet et helt menupunkt.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester