220661 Ekspert
08. november 2019 - 14:07 Der er 11 kommentarer og
2 løsninger

Samsung S6 vandskadet

For en uge siden kom jeg til at vaske min Samsung telefon, og jeg skyndte mig at kigge efter hvordan man skiller den ad for at tørre og rense den. Desværre var det for mig for avanceret en opgave.
Valgte derfor at sætte den til at tørre på en temperatur på ca 45 grader i 6 dage. I går eftermiddag tog jeg den frem, og satte oplader til den viser først et grå batteri på skærmen med et lyn på. Herefter kommer der et batteri hvor søjlen kører op til 100% og står stille. Mere skete der ikke i første omgang. Efter et par timer kunne jeg så tænde den op, og alting virker på den. Problemet er dog at hvis den taber forbindelsen til lader dør den.
Er batteriet klappet sammen når den har fået vand?
220661 Ekspert
08. november 2019 - 14:09 #1
Der er problemer med opladning.
Lige nu har jeg den liggende i en ovn ved 40 grader, og har fremtvunget opladning af batteriet. Men er det en stakkels frist?
På nuværende ved jeg ikke om den vil lade den helt op.
Forsøg et kun startet for en halv time siden.
220661 Ekspert
08. november 2019 - 14:19 #2
Ser ud til den bliver ved med at lade ved 40 grader.
220661 Ekspert
08. november 2019 - 15:15 #3
Den fortæller den er opladt 100%.
Jeg har forsøgt en nulstilling af telefon. Forløb fint nok.
Men når jeg udtager lader dør den med det samme.

Er den færdig helt eller skulle man ofre et nyt batteri?
Kan se de kan købes for under 200 kr.
eurositi Ekspert
08. november 2019 - 16:00 #4
Den skal i hvert fald ikke ha' mere strøm, før den er knastør. Jeg ved ikke, om en ovn er den god løsning. Jeg har lagt min i en pose ris, da der var kommet fugt på indersiden af linsen. Har man silica pulver, kan det også bruges.
220661 Ekspert
08. november 2019 - 16:20 #5
Den har tørret I 6 døgn.  Tror du ikke den så skulle være tør?
milter Ekspert
08. november 2019 - 18:03 #6
Jeg har selv prøvet det samme, men det var dog kun en Nokia 2720 Fold :-)

Da jeg havde fået den ud af vaskemaskinen, tog jeg batteriet ud, skyllede telefonen under vandhanen i ca. fem minutter (der var kommet vaskepulver i vaskevandet) og puttede det hele i en skål med demineraliseret vand, efterlod den der i 4-5 timer, og derefter fik den 2 dage på et håndklæde på en lunken radiator.

Har du læst siden her:

https://www.gearbest.com/blog/how-to/4-secret-ways-to-revive-any-dead-phone-battery-1012
220661 Ekspert
08. november 2019 - 18:36 #7
Har ikke læst den milter.  Ville meget gerne have skilt den ad. Men jeg har ikke det fornødne værktøj til opgaven. Kom til at knække glas på bagsiden da jeg forsøgte  og så opgav jeg
220661 Ekspert
09. november 2019 - 08:12 #8
#6 Jeg har læst linket nu milter og det er interessant læsning.
Kan se jeg bliver nødt til at få den åbnet.
Status på telefon er at jeg har gendannet den til fabriksindstillinger for at se om det afhjalp opladning. Det gjorde det ikke
Jeg vil nu prøve at putte et simkort i for at se om jeg kan ringe op.
Kan jeg det vil jeg åbne den, og tjekke status op på hvordan den ser ud. Vil tjekke stikforbindelser, og vil børste dem rene med isopropyl alkohol med en lille pensel for at få dem rene så optimal kontakt etableres.
Når den er tør vil jeg prøve opladning.
Virker det stadig ikke, så prøver jeg en jumpstart af batteriet.
Virker det ikke satser jeg og køber et nyt batteri.
220661 Ekspert
09. november 2019 - 11:19 #9
Har fået skilt den ad. Den ser pæn ud invention og er knastør. Jeg har haft stikforbindelser af og renset med isopropyl alkohol. Status efter disse tiltag er uændret. Jumpstart af batteri droppet da der sidder et lille stik med 6 ben.  Jeg har haft Sim kort i og telefon kan ringe ud . Resten af telefon virker også.  Jeg har derfor besluttet at købe et nyt batteri.  Kan få det for 130 kr så det vil jeg godt ofre på projektet.  Mere følger når jeg får batteriet 😊
220661 Ekspert
09. november 2019 - 12:05 #10
invention=indvendigt
220661 Ekspert
15. november 2019 - 14:55 #11
Projekt droppet.
Batteriet var ikke problemet.
Der er en fejl på bundkortet til telefonen der gør at det ikke kan lokalisere batteriet. Når lader er i siger skærmen 100% på batteriet, hvilket jeg ved den ikke kan være.
Tak for jeres indspark.
Jeg har lukket med din kommentar milter, da jeg måske kunne have reddet den hvis jeg havde åbnet den med det samme.
Så fik jeg lært det.
Blød trafikant Professor
15. november 2019 - 15:48 #12
Jeg har fulgt denne tråd med spænding. Håbede virkelig, at du fik den op at køre igen.
Elektronik er sart, men kan mange gange klare mere end man tror.
Tager hatten af for din stædighed.

God weekend herfra!
220661 Ekspert
15. november 2019 - 15:52 #13
#12 Tak for det. Ja det er ærgerligt med sådan en fejl man laver. Prøver nu at kigge efter en anden brugt hvor skærmen måske er smadret hvor resten virker. Jeg har en skærm+ et nyt batteri jeg kan lege lidt med. Måske jag for få penge kan få en op at køre igen.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.