Cille04 Mester
02. december 2019 - 13:03 Der er 1 kommentar og
3 løsninger

Ældre version af Linux

Jeg har fået til opgave at installere et operativsystem på en ældre MSI computer. Han foreslog selv en ældre version af Linux - har I nogle forslag til hvad jeg skal vælge?
claes57 Ekspert
02. december 2019 - 13:28 #1
tag en nyere letvægts version i stedet - se https://www.techradar.com/news/best-lightweight-linux-distro
Slater Ekspert
02. december 2019 - 15:15 #2
Helt enig med Claes, der er absolut ingen grund til at vælge en gammel Linux - det giver bare sikkerhedshuller og en masse problemer med kompatibilitet. Og der findes masser af letvægts Linux distroer beregnet til ældre eller svage computere.

Hvilken man skal vælge kommer an på brugerens tekniske forståelse. Snakker vi en person der ikke er god til computere og kun har prøvet Windows? Så skal vi have noget andet end en person der sagtens kan omstille sig til et helt nyt system.
220661 Ekspert
02. december 2019 - 16:44 #3
Lubunto og Mint minder rimelig meget i brugerfladen med de ældre Windows typer fra Win 7 og nedefter hvor men har en start knap i venstre nederste hjørne.
Har selv Lubonto som der linkes til i #1. Den bruger ikke menge resurser. Når den er loadet op bruger den ca 200 mb ram. Og hvis man vil have det kan man hente Libre Office kontorpakke og Thunderbird som er et fint Mailprogram over software siden.
Cille04 Mester
02. december 2019 - 17:37 #4
Tusind tak for hjælpen alle 3
Må indrømme jeg slet ikke har styr på Linux endnu, må lige ha’ læst og lært en masse om det :-)
Det bliver en letvægts version!
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.