Avatar billede Bims Novice
10. december 2019 - 08:15 Der er 1 kommentar og
1 løsning

Et begynder spørgsmål

Hej

Jeg har efterhånden lavet en del hjemmeside (på amatørplan), men i går da jeg sad og arbejde med en side opstod noget som jeg ikke som sådan havde været bevidst om før.
Hvis man går ind på www.sorenbuhrkal.dk kan man se en flerfarvet linje lige over navigationen og så kommer et smal hvid stibe og det er det jeg ikke forstår.
Er det altid sådan når man lægger 2 billeder over på hinanden?
Kigger man på www.sorenbuhrkal.dk/test.html har jeg tilføjet "display: block; i body tagget og så virker det. Er det fordi at siden nu har en slags deffineret højde?
Avatar billede Slater Ekspert
10. december 2019 - 08:43 #1
Generelt bør du ikke bruge <img> elementer til layout. De er beregnet til billeder der er en del af indholdet, og de følger som standard almindeligt tekstlayout og laver en margin når de lægges oven på hinanden sådan, ja. Dette kan fjernes ved at give billedet display: block, men som sagt er det ikke en god løsning. Søgemaskiner vil opfatte <img> elementer som en del af siden, og HTML-standarden kræver de har en alt-tekst som beskriver indholdet i billedet, netop derfor.

I stedet, når de bruges til layout som her, bør du benytte en <div> eller lignende element med background-image på. Så har du heller ikke problemet med marginer.
Avatar billede Bims Novice
10. december 2019 - 08:52 #2
Fantastisk forklaring.....tusind tak.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester