pwn Seniormester
23. februar 2020 - 10:45 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

QR-kode og -generator

Jeg kunne godt tænke mig en QR-kode på en label, der henviser til en hjemmeside, men er lidt i tvivl om det frit kan benyttes (nedenfor dog et eksemple, ta det kan det), og dem der er frie, modtager de så data fra scans?

En del sider tilbyder generering af QR-koder og enkelte har en prøveperiode. Andre skriver, at koden generet på siden frit kan benyttes privat- og firmamæssigt, mens andre har max scans og en månedlig fee.

Nu tænker jeg, da intet er gratis i denne verden, følger der mere med i koden end blot webadressen?

Eksempler:
1)  https://qrgenerator.dk/ skriver nederst, at det frit kan benyttes privat og til firma

2) https://www.qr-code-generator.com/pricing/ har en månedlig fee. Der er i nogle af muligheder en begrænsning på antal scans - noget information må gå til virksomheden fra dem der scanner fx en plakat - eller?

mvh

Paul
Slater Ekspert
23. februar 2020 - 11:32 #1
Der er masser af ting der er gratis i denne verden, specielt inden for software.

QR-koder er supersimple og kan generes af alle og enhver, så der er som regel ingen penge involveret. Dem der tager penge for det, som det andet link du har postet, er dem der tillader dig at generere QR-koder via en API fra kode, hvilket kræver at de stiller servere til rådighed der kan håndtere en del kald - og det er det de tager penge for. Men selv for det lyder det absurd dyrt, og det at de påstår QR-koderne kun gælder i tre år efter man opsiger abonnementet hos dem, tyder på at de også bruger redirects uden man beder om det, hvilket er rimelig lyssky. Hold dig langt fra dem.

Hvis det kun er én kode du skal bruge, så skal du ikke betale en krone for det - så bliver du meget groft snydt.

Om ikke andet kan du altid bruge generatoren fra ZebraXing, som er et open source projekt. Den er fuldstændig åben og gratis, og alle kan se i koden så du ikke bliver snydt. Og hvis du skal generere mange QR-koder fra noget software, kan du frit hente og bruge deres library til at gøre det.
https://zxing.appspot.com/generator
a3-seo.dk Guru
23. februar 2020 - 15:28 #2
#1 har fuldtstændigt ret!

Vedr. betaling af koden så vil den altid være gratis og kan indeholde alle de oplysninger du ønsker at give med den. Og der er ingen "Udløbsdato" på den.

Selve fremstillingen af den, kan i nogle tilfælde koste et mindre beløb, men er afhængigt af, hvad du ønsker QR koden skal indeholde.

Som jeg læser dit spørgsmål, vil #1 Slaters løsning https://zxing.appspot.com/generator være fuldt ud tilstrækkelig
pwn Seniormester
23. februar 2020 - 16:50 #4
Tak for et godt svar; det fungerer perfekt.
mvh
Paul
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.