hkv Seniormester
01. marts 2020 - 22:06 Der er 7 kommentarer og
1 løsning

2 skærme

Jeg har denne pc: HP Pavilion 590-p0003no stationær computer.
Vil jeg kunne koble en ekstre skærm til denne pc, og køre 2 forskellige skærmbilleder samtidig?
Mvh hkv
ole_madsen Ekspert
01. marts 2020 - 22:44 #1
Ifølge specifikationerne på https://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/stationar-pc/HP590P0003NO/hp-pavilion-590-p0003no-stationar-computer har den både en HDMI og en VGA grafikport. Du vil kunne slutte en skærm til begge porte.

Alternativt kan du købe et ekstra grafikkort med to udgange - så kan det også lade sig gøre. Eller købe et USB3 grafikkort - dem er der også masser af.

Men det burde kunne lade sig gøre med det du har i forvejen, så længe dine skærme har hhv. HDMI og VGA indgang.
Louis Praktikant
02. marts 2020 - 12:59 #2
Det burde du helt fint kunne gøre. Som ole_madsen også skriver, så skal der bare være HDMI og VGA stik. Har du fået det til at virke?
hkv Seniormester
02. marts 2020 - 17:00 #3
#2 - ikke endnu, jeg skal lige have købt en ekstra skærm. Jeg ville ikke købe, hvis det ikke kunne lade sig gøre.
hkv Seniormester
12. marts 2020 - 13:14 #4
Så har jeg modtaget 2 ny skærme - Samsung C27F390FHU. Jeg har også fået dem monteret. Begge virker med hdmi kabel, men ingen af dem virker med vga kabel, som var det, den "gamle" skærm kørte med. Og jeg har jo kun  en hdmi port og en vga port. Hvad gør jeg så? mvh hkv
ole_madsen Ekspert
12. marts 2020 - 13:26 #5
Undskyld min forbløffelse - du har købt TO NY skærme, og ikke sikret dig at de havde de port-tilslutninger du skulle bruge?? - det lyder godt nok åndssvagt.

Det bedste du kan gøre, er at bytte den ene skærm til en med VGA indgang.
Det næstbedste du kan gøre, er at købe et nyt grafikkort MED 2 HDMI UDGANGE!
Det tredjebedste du kan gøre er at købe et USB->HDMI grafikkort
Og det fjerdebedste du kan gøre er at købe en converter mellem VGA og HDMI.

Den sidste ville normalt være det mest oplagte, men langt de fleste convertere går kun i retningen HDMI->VGA, hvor du skal bruge fra VGA til HDMI - og det kan være en jungle at finde en der virker. Der er nemlig mange forskellige HDMI versioner, og er adapteren ikke beregnet specifikt til den version din skærm har, vil du få problemer. Du kan derfor komme til at købe dig fattig i adaptere, før du finder en der virker.
hkv Seniormester
12. marts 2020 - 13:43 #6
#5 tak for dit svar. Hvis du nærlæste spørgsmålet, inden du gik i spåner og antydede at jeg var åndssvag, ville du kunne se, at det netop er, hvad jeg har sikret mig. At der på skærmene er både vga og hdim. Ligesom der på min pc er både vga og hdmi.
Jeg undersøger dine forslag.
Mvh hkv
ole_madsen Ekspert
12. marts 2020 - 21:51 #7
Ja så beklager jeg - jeg læser det sådan, at "ingen af dem virker med vga kabel" = Der er ikke nogen VGA port på skærmen.

Men det lyder så til at der er (jeg har ikke slået dem op, så jeg aner ikke hvilke skærme der er tale om).

I så fald er der lidt andre ting du skal sikre dig:

* Med skærmene sluttet til hver sin port, så genstart PC´en. Visse opsætninger virker først ordentlig efter en genstart.
* Se om skærmen der ikke virker, kan tvinges over på en anden "input" - altså manuelt sættes til at vise hvad der kommer ind på VGA porten.

Virker de to ovenstående ikke, kan vi være i en situation hvor VGA porten slet ikke er aktiv. Start i så fald med at slukke PC´en. Slut kun den ene skærm til VGA porten, og tænd. Hvis ikke PC´en giver signal på VGA porten, er den slet ikke aktiv. Så skal du i PC´ens BIOS og se, om du kan konfigurere grafikkortet. På nogle chipset/BIOS kan man deaktivere dele af grafik-chipsettet, for at spare på RAM (når det er aktivt, bruger den lidt af PC´ens RAM), så det kan ske det er sådan det hænger sammen.
hkv Seniormester
13. marts 2020 - 15:18 #8
Så blev problemet løst.
Skærm 1 fra hdmi til hdmi, og skærm 2 fra hdmi til usb via denne adapter: https://www.av-cables.dk/soeg/?efter=k1791
Mvh hkv
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.