lurup Ekspert
27. maj 2020 - 14:37 Der er 8 kommentarer

Format c:\

HEj

Jeg skal have formateret en del HD inden jeg lægger en ny image på c:\ .

Kan man lave en boot udb nøgle med format på eller hvordan fungere det i dag ?
garrett Seniormester
27. maj 2020 - 14:42 #1
Hvis det er et disk-image du cloner ind på din disk bliver alle sektorer vel overskrevet. Hvis det er en ny-installation af Windows(går jeg ud fra) så kan du vælge at slette/oprette nye partitioner som bliver formateret under installationen. Du skal nok bare vælge "Avanceret" et sted under installationen.
ole_madsen Ekspert
27. maj 2020 - 15:19 #2
Jeg plejer blot at installere Windows (eller lægge image på).

Efterfølgende sletter jeg "ledig plads" på harddisken med CCleaner.

Når det er gjort er hele den oprindelige harddisk blevet slettet.

En formattering giver ingen mening - den renser blot ud i filtabellen, men du kan stadig lave datarecovery af gammel data.
220661 Ekspert
27. maj 2020 - 16:32 #3
Jeg sletter ikke ledig plads da det giver mine ssd drev flere unødige skrivninger end nødvendigt.
Ellers ny Windows direkte eller overføre image er også min fremgangsmåde.
lurup Ekspert
27. maj 2020 - 17:47 #4
Håber jeg kan formater som i gamle dage ? Pt køre jeg install fra win 10 og slette det hele og tager strømen efter jeg har slette hele drevet og flytter data over på den fra CloneZilla...jeg er bange for hvis der er virus på maskinen at der bliver der hvis jeg ikke sletter først
ole_madsen Ekspert
27. maj 2020 - 18:40 #5
Hvis du installerer Windows direkte, vælger du formentlig at slette alle partitioner før nyinstallation = al data på disken incl. virus er væk.

Hvis du installerer ved at lægge et image ind over, overskriver du vel de eksisterende partitioner = al data på disken incl. virus er væk.

Hvis du stadig ikke føler dig sikker, så køb en https://www.proshop.dk/Harddisk-tilbehoer/DIGITUS-DA-71541-HDD-docking-station-SATA-6Gbs-USB-30/2792375 og sæt til en anden PC. Når du monterer disken i denne, kan du bruge dit yndlings formatterings værktøj til at slette den...
ole_madsen Ekspert
27. maj 2020 - 18:41 #6
#3 jeg sletter heller ikke normalt diske, med mindre det er en PC der går ud af huset, og disken ikke er ny. Hvis det er tilfældet sletter jeg ledig plads, uanset om det er SSD eller ej - andet kan man ikke være bekendt.
kurt54 Ekspert
27. maj 2020 - 18:57 #7
#2  enig når der er flueben i express formatering.

Jeg har testet et par gendannelsesprogrammer - de får problemer efter en formatering der ikke er express - formateringen tager også så meget længere tid  den burde kunne nå at overskrive hele disken.  Er også tilhænger  af overskriv ledig plads - alternativt kan man fylde disken helt med ligegyldig data -  iso filer af installations CDer windows /linux ellerligegyldig video ( TVaviser eks.)
ole_madsen Ekspert
27. maj 2020 - 20:13 #8
#7 ekspress formattering sletter MFT, og ikke andet.
Almindelig formattering skriver 0 i starten af alle sektorer - men avanceret recovery software kan stadig gætte sig frem til en del - ligesom ren tekst vil være næsten uændret.

Derfor er hverken ekspress eller fuld formattering særlig effektiv, hvis man vil slette fuldstændig.

Men overfor virus er begge rigeligt...
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.