totalpc Seniormester
22. juni 2020 - 10:38 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Hyper-V og shared disk

Hej
Jeg har smidt en Hyper-V på en Windows 10 og her lavet et setup med 2 Windows 2016 std servere. Nu vil jeg gerne lave en shared disk i mellem de 2 vm's som kan bruges i et Failover cluster på de 2 vm's. Men jeg har fulgt flere guider, men jeg ender altid op med en fejl der siger noget om ala:
"Det lager, hvor den virtuelle harddisk er placeret, understøtter ikke deling af virtuelle harddiske"

Jeg har forsøgt med både VHDX og VHD-Set, men samme besked. Er det fordi min Windows 10 maskine ikke kan klare opgaven hardware mæssigt?
Er der andre muligheder for at få en delt disk jeg kan bruge i mit failover cluster?
Spotgun Mester
23. juni 2020 - 08:51 #1
Iflg. https://petri.com/deploying-vhd-sets-windows-server-2016-hyper-v så kræver VHD sets at de ligger på et cluster shared volume (med SMB 3.0 support), dvs. de kan ikke bare være placeret på en almindelig disk på din Hyper-V host.

Hvis det blot er fordi du gerne vil lege med failover cluster featuren på et par VM'er, så kan du alternativt installere "iSCSI Target Server" rollen på en tredje server, oprette de nogle almindelige VHD filer på den og dele dem med de to cluster servere som iSCSI volumes. Det har jeg selv brugt flere gange til testformål og det fungerer ganske fint. Det er dog ikke en løsning jeg ville bruge i produktion.
totalpc Seniormester
23. juni 2020 - 12:38 #2
Kanon....tak. Det var lige sådan en løsning jeg søgte.
Jeg har kun lige et spørgsmål...
VM1 - Node1 i Failover Cluster
VM2 - Node2 i Failover Cluster
VM3 - iSCSI node.

De diske jeg udstiller fra VM3.. er de så lavet på min host og delt til VM3, som så udstiller dem via iSCSI? Det er sådan jeg skal forstå det. Ik?
Spotgun Mester
23. juni 2020 - 12:49 #3
Det kan laves på begge måder. Den nemmeste er umiddelbart at lave diskene inde i VM3 og dele dem over iSCSI. Der er en wizard til det i servere manageren, så snart iSCSI Target Server rollen er installeret.
totalpc Seniormester
23. juni 2020 - 12:57 #4
Fedt, tak.. Nu ved jeg hvad aftenen skal gå med ;)
God Sankthansaften.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.