ErikHg Ekspert
30. juni 2020 - 21:49 Der er 9 kommentarer og
1 løsning

En ny forbandet uvane :-(

Jeg ved ikke mit spørgsmål kommer under kategorien "sociale medier", men forsøger alligevel.
Mit spørgsmål er vedr. YouTube. Der har i den senere tid været nogle møgirriterende reklamer inde midt i nogle indslag jeg har fulgt. Indslagene har handlet om lastbilulykker i Tyskland - indslag som jeg synes er meget interessante at følge, men nu kommer der lide pludselig diverse skodreklamer.
Jeg regner med, at også andre har oplevet dette, men er der noget man kan gøre for at stoppe dette? AdBlocker virker jo fint på nettet. Jeg kommer til at tænke på at der forleden dag blev installeret den nye Microsoft Edge. Der er også begyndt at komme et møgirriterende baggrundbillede, men kunne nogle gange. Man kan i hvert fald sige at pengemagerne igen har fundet en "fiks" måde at påvirke brugerne på.
puren Ekspert
01. juli 2020 - 00:35 #1
reklamer på youtube sådan livet er, youtube skal have penge til deres platform(div, servier omkostninger, bredbånd, personale og alt det andet) og til at "aflønne" folk der ligger ting op,

youtube tjener penge på 3 måder
1. vise reklamer til brugeren
2. bruger køber sig fri for reklamer (youtube red)
3. den data du generer ved brugen af youtube

jeg kan da sagtens forstå at du syntes at reklamer er noget lort men et sted skal pengene komme fra eller hvem skal ikke have penge og/eller arbejde gratis??

hvad tjener en youtuber så, tjaa dave jones fra EEVblog løftet sløret for det tilbage i 2016 https://www.youtube.com/watch?v=R8qdOAEQnps

jeg er da også godt med på at den gang at youtube kom til verden tilbage i 2005 så var det med meget få reklamer, men den gang var platformen heller ikke så stor og man var ligesom nød til at lokke folk ind i butikken på en eller anden måde.
eurositi Ekspert
01. juli 2020 - 08:24 #2
Der findes adblockere, som også kan skjule de indlagte reklamer midt i videoerne. Om de er lovlige at benytte, ved jeg faktisk ikke. Adblockere blev jo opfundet som en reaktion mod sporing og videresalg af alle mulige brugerdata til ukendte formål uden samtykke.

... Men i modsætning til f.eks. Facebook er der faktisk et betalt alternativ: https://www.youtube.com/premium
claes57 Ekspert
01. juli 2020 - 09:29 #3
Men at google oversætter 11,9$ til 119kr er en voldsom kurs-fortjeneste.
De burde have et abonnement uden 'fri musik' da mange har det i forvejen.
claes57 Ekspert
01. juli 2020 - 09:53 #4
Vedr Adblocker for YouTube™
Den har adgang til alle sider, du besøger på nettet (den skal jo vide, om du er på youtube er forklaringen) - men den virker...
Så da nu Edge og Chrome er stort set det samme, så installer udvidelsen i den ene, og brug den kun til youtube. Den anden browser kan du så surfe frit med og bruge til private ting som bank og myndighedskontakter mm.
ErikHg Ekspert
01. juli 2020 - 10:54 #5
#2 At skulle betale 119 kr. pr. mdr. bare for at være fri for reklamer, er grotesk.
Det vil svare til, at man på f.eks. TV 3, TV 3 +, TV 3 Puls samt andre kanaler med reklamer midt i udsendelserne skulle betale til ejerne af disse TV stationer, for at være fri for reklamer.
Når noget bliver for stort så dukker pengegriskheden op af sit skjul.
klaudi Professor
01. juli 2020 - 11:18 #6
Prøv tricket med et punktum efter com i linket
Link eks. fra #1
https://www.youtube.com/watch?v=R8qdOAEQnps
https://www.youtube.com./watch?v=R8qdOAEQnps
ejvindh Professor
01. juli 2020 - 11:22 #7
#5: Prisens rimelighed kommer vel i bund og grund an på, hvor irriterende du synes reklamerne er, sammenholdt med hvor ofte du bruger Youtube.

Grundlæggende synes jeg også det er superirriterende, og jeg gør hvad jeg kan for at undgå det (herunder: bruger addblocker). Men at en kommerciel aktør gerne vil tjene penge på sine ydelser, er vel fair nok.

Hvis vi er utilfredse, må vi jo bare finde andre steder hen. Tro mig, ejerne holder nøje øje med sammenhængen mellem nye tiltag og stigning/fald i sideaktivitet.
ejvindh Professor
01. juli 2020 - 11:25 #8
Og btw: At nogen kan få sig selv til at betale for at få så mange reklamer smidt i hovedet, som f.eks. TV3-kanalerne repræsenterer, er en vedvarende forundring for mig. Tilsvarende: Når jeg bliver for træt af det på youtube, holder jeg også pause derfra :)
madklub Seniormester
01. juli 2020 - 11:42 #9
Jeg betaler 179 kr/md.
Så er jeg dejlig fri for reklamer, og jeg får Youtube Music plus et par tv-serier med i prisen.
Og der er seks personer på samme abb.
eurositi Ekspert
01. juli 2020 - 15:53 #10
Punktum-tricket ser ud til at virke. Det er selvfølgelig lidt omstændeligt, fordi det skal rettet manuelt for hvert link, men det virker.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.