phm1970 Juniormester
06. august 2020 - 10:49 Der er 4 kommentarer

Finde linjer udenfor åbningstid

Hej excel kloge mennesker :)

jeg har en række data der indeholder ejer, datoer og tidspunkter, så har jeg nogle åbningstider (flere forskellige afhængigt af hvem det er)

jeg skal finde de linjer der er udenfor åbningstid så både på hvem, dag og tidspunkt.... hvordan griber jeg det an ? det skal kunne kopieres ud for hver linje da det er samlet over 250.000 linjer (fordelt på flere filer)

jeg har fundet ugedage ud fra dato og jeg har et matrix med åbnningsdage, samt åbningstid og lukningstid..... men det er mest matrix for dagene jeg ikke lige kan se hvordan jeg kan omsætte.... håber nogle kan hjælpe?

/Peter
kim1a Ekspert
06. august 2020 - 20:47 #1
Når du siger "hvem det er" mener du så at åbningstider er forskellige efter ejer?

Er tidspunktet defineret som et klokkeslet, eller er det en fra tid og til tid?

Først og fremmest tænker jeg at du skal have en tabel der viser din åbne og lukketing, det må kunne lade sig gøre.

Måske det er nemmest at du viser os et udsnit af hvordan data er struktureret? Upload via dropbox eller lignende.
phm1970 Juniormester
07. august 2020 - 08:03 #2
Ja efter forskellige ejer, tidspunkt er klokkeslet åben og lukke.

ejer1 åbner kl. 09.00 og lukker klokken 15.00 ma, ti, on, to,fre - lø-sø lukket
opkald er kommet klokken 09.32 d. 27.08.2020

jeg har allerede styr på dato til dag og indenfor åbningstid, ugedagene har jeg så sat op som matrix hvor jeg slår dato til dag op i åbningsdage med sum hvis og er værdien 1 så får jeg et ja og sammen med åbningstid ja og åbningsdag ja giver det et samlet ja til indenfor åbningstid, men det er maaaaaaaange hjælpe tabeller :)
kim1a Ekspert
07. august 2020 - 09:51 #3
Ja det ville nok have været bedre i et andet redskab.
phm1970 Juniormester
07. august 2020 - 10:08 #4
Det er nok ikke sidste gang jeg skal lave den slags, hvad ville være et bedre værktøj ? er vi ovre i noget database ? eller ?
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.