michael Praktikant
29. august 2020 - 12:30 Der er 1 løsning

problem med afspilning af MPEG4 via USB

Hej. Jeg satte i dag en USB nøgle i mit fjernsyn for at se videoer, i stedet for en DVD extern afspiller eller en indbygget ditto i selve fjernsynet. Resultatet var at jeg kunne se nogle videoer , men andre kunne jeg ikke, selv om de alle var samme format, nemlig MPEG4 eller MP4. Jeg tog så én af videoerne og konverterede den via Nero recode, til mpeg4 selv om den iforvejen var i samme format. Derefter kunne jeg godt se den. Har nogle et bud på hvad i alverden der er galt her ? Der er tale om en ældre fladskærm men det skulle vel ikke gøre en forskel da de nyeste også afspiller mpeg4 filer via usb.
eurositi Ekspert
29. august 2020 - 14:51 #1
Når vi taler om video, er filformatet blot en såkaldt container. Det siger desværre ikke noget om, hvad ligger inde i filen. Containerens formål er blot at sammenholde de enkelte elementer (videosporet, lydsporet og evt. underteksterne). Men både video og lyd kan kodes på forskellige måder (det såkaldte codec) - og der kommer hele tiden nye metoder til.

En MP4-fil kan indeholde både gammel DVD-video (MPEG2). Den kan også indeholde det lidt nyere H.264 ("MPEG4) video. Men den kan også indeholde det ret nye H.265 (HEVC) videoformat, som dukkede op omkring 2015. Selv dette format er nu lidt "forældet".

Du kan se, hvilke codecs, der ligger i de MP4-filer, som ikke kan afspilles på din hardware, hvis du afspiller filen med VLC media player. Indlæs filen og tryk Ctrl+J. Stream 0 Codec er videoformatet, og Stream 1 Codec er lydformatet.

Mit gæt er, at dit fjernsyn er lidt ældre end 2016/17. Dermed er hardwaren i TV'et ganske enkelt for svag til at afkode H.265 formatet, som formentlig ligger i de problematiske MP4-filer.

I stedet for at omkode videoen til H.264, som fylder betydeligt mere, hvis du vil bevare samme billedkvalitet og opløsning, kan du vælge at streame videoen fra din PC med f.eks. Plex (https://www.plex.tv/). Opsætningen kræver lidt mere arbejde end dét, du er vant til. Men derefter vil du aldrig mere rende ind i afspilningsproblemer, fordi computeren håndterer afkodningen. Et TV kan derimod kun håndtere de formater, som fandtes, da det blev lavet.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.