carlt Mester
04. september 2020 - 09:19 Der er 6 kommentarer

Slægtsforskningsprogram "Family Ties" skal flyttes til ny PC

Jeg har ovennævnte program installeret på en gammel PC.
Nu vil jeg gerne have flyttet det til en ny PC.
Jeg har installationsdisketten fra dengang for længe siden, da jeg første gang installerede programmet!
Hvordan gør jeg det?

Og hvis min fætters søn (som jo har mange af de samme aner, som jeg har) skal have overført programmet MED indtastninger:
Kan det overføres via nettet, da vi bor langt fra hinanden?
04. september 2020 - 09:33 #1
Jeg vil gætte på, at du stikker cd'en ind i din nye pc og lader den selv installere. Jeg vil også gætte på, at der er et menupunkt i programmet, hvorfra du kan eksportere data fra den gamle pc til en fil og importere data fra den og ind i den nye pc. Din fætter kan også importere filen, men hvis han har data i forvejen, er det måske ikke ligetil.
falster Ekspert
04. september 2020 - 10:53 #2
Dette er måske et vildskud - og så er det meget gammel software:

Hvis du med "for længe siden" mener et ca. 27 år gammelt program, ligger der en "Readme.doc" på disketten, som skulle have dette indhold:

https://user.xmission.com/~famties/
ink Ekspert
04. september 2020 - 11:19 #3
Du kunne også overveje at gemme i skyen, så alle du inviterer, kan se og evt. supplere oplysningerne. Jeg bruger selv Geni.com, der kan importere en gedcom-fil.

Så er du ikke længere pc afhængig.

https://www.geni.com
04. september 2020 - 11:39 #4
Jeg kan tilslutte mig forslaget om at have programmet på nettet. Herved vil din fætter -og andre, som du måtte give tilladelse til ("invitere") også kunne se de data.
claes57 Ekspert
04. september 2020 - 11:44 #5
meget tyder på, at dit gamle program er skrevet i 16 eller 32 bit - og det vil windows ikke mere være med til længere.
Man kan bruge en virtuel pc (fx virtualbox ) og have en windows xp kørende i denne. Denne virtuelle pc kan man så kopiere og sende til andre - men mht samarbejde om arbejdet med indtastning in mente, så er geni.com ret sikkert en bedre løsning.
04. september 2020 - 12:08 #6
wikitree.com er måske også en mulighed.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.