Helbo-DK Juniormester
16. september 2020 - 23:15 Der er 10 kommentarer

Chromecast kører på 2,4 GHz, men kan kun findes på telefon v. 5 GHZ

Hej Eksperter

Jeg har netop fået udskiftet mit internet til Fiber.

I den forbindelse har jeg opsat min Chromecast på ny på 2,4 GHz forbindelsen, da det er det eneste den understøtter.
Dog er udfordringen, at Chromecast kun kan findes på min telefon, hvis denne kører på 5 GHz forbindelsen?

Nogen der ved, hvad der sker her?
Rune1983 Guru
17. september 2020 - 07:11 #1
Anvender du egen router eller udbyderens?
Har 2,4 GHz netværket og 5 GHz netværket samme SSID?
Helbo-DK Juniormester
17. september 2020 - 12:22 #2
Anvender udbyders router, og har logget ind og tjekket SSID. De er forskellige :)
Rune1983 Guru
17. september 2020 - 12:59 #3
Er ret sikker på det er på grund af de 2 netværk ikke er ens i SSID. Vil mene at hvis du har en computer på netværk 2,4 ghz og lige ledes en på 5 ghz netværket ville de heller ikke kunne se hinanden. Det er i princippet det samme du oplever med din chromecast og din telefon. De skal være på samme netværk for at kunne snakke sammen.
Rune1983 Guru
17. september 2020 - 13:00 #4
Altså din løsning lige nu ville to computere nok heller ikke kunne se hinanden på hver deres netværk.
ole_madsen Ekspert
17. september 2020 - 14:07 #5
@Rune1983 - jeg tror du overser en detalje.

Problemet er at de KUN kan se hinanden, når CCast er på 2,4GHz og mobilen på 5GHz - altså hvert sit netværk.

Når det så er sagt, så uanset hvilken SSID man kommer ind via, bør man havne på samme netværk, med mindre der er sat noget gæstenetværk op. Det er jo samme DHCP server der uddeler adresser til samme subnet.

Men jeg har ikke noget bud på en løsning - problemet kan være mange ting - eks.firewall/VPN løsning på mobilen, der kun er aktiv på 2,4GHz nettet.

Jeg er selv nødt til at undtage mine cast-apps (DSVideo/Plex/DR o.s.v.) fra mine firewall regler på mobilen - ellers kan den ikke se det lokale netværk, og dermed heller ikke Chrome Cast.
Helbo-DK Juniormester
22. september 2020 - 07:52 #6
Hmm. Men problemet her er, at ved selve opsætningen går alt fint, og telefonen finder Chromecast. Der hvor problemet opstår er, når Home App forsøger at oprette netværket på Chromecast.
ole_madsen Ekspert
22. september 2020 - 08:21 #7
Så har jeg et gæt (som dog ikke passer helt på symptomerne) - under konfigurationen fra din telefon, mener jeg ChromeCast bruger din telefons WiFi opsætning til at konfigurere sig selv. Men det mislykkedes, fordi ChromeCast ikke kan forbinde til 5Ghz netværket.

Prøv midlertidigt at sætte din telefon på 2,4GHz netværket, og konfigurer din ChromeCast derfra... - når den er konfigureret færdig, kan du igen forbinde telefonen til 5Ghz netværket, og så burde alt virke.
Helbo-DK Juniormester
22. september 2020 - 09:14 #8
Korrekte Ole Madsen.
Chromecast anvender telefonens WiFI til opsætningen. Synes bare det er underligt, at hvis jeg kører 2,4 GHz på min telefon, så kan Chromecast ikke forbinde, men retter jeg telefonen til 5 GHz og konfigurerer Chromecast igen, så kan den godt forbinde.

Dog kan jeg ikke få lov at caste til skærmen efterfølgende, selvom enheden ses i HomeApp.
ole_madsen Ekspert
22. september 2020 - 09:39 #9
Du skal skelne mellem konfigurationen og den følgende brug.

Du er IKKE forbundet til 5GHz under konfigurationen, for Home appen til konfigurationen lukker alle WiFi forbindelser, og laver en direkte forbindelse til ChromeCast´en. Så selv om du var forbundet til 5GHz netværket, er det ikke det du bruger til at konfigurere CC.

Prøv engang at nulstille din CC fuldstændig, og konfigurer forfra, mens din telefon fra starten er på 2,4GHz netværket.

Efter konfigurationen kan der næsten kun være problemer generet af firewalls og VPN apps - jeg har også været der hvor jeg kunne "se" min CC - men ikke oprette forbindelse til den. Det skyldtes F-Secure firewall/VPN - men efter jeg oprettede undtagelser for de apps jeg caster fra, fungerer det fint, uanset hvilken frekvens netværk jeg er på.
Helbo-DK Juniormester
22. september 2020 - 10:20 #10
Fedt. Det vil jeg lige forsøge at kigge på når jeg kommer hjem i dag. Tak for indsatsen indtil videre.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.